Eveniment
VIDEO: Băile Sărate de la Ocnișoara. Au început lucrările de foraj pentru construcția bazei de agrement. Valoarea proiectului
Băile Sărate de la Ocnișoara. Au început lucrările de foraj pentru construcția bazei de agrement. În comuna Lopadea Nouă au început recent lucrările de foraj și sondaj pentru construcția Băilor Sărate Ocnișoara, a anunțat primarul joi primarul Marian Cătălin Indreiu. În urma acestor lucrări se va stabili structura straturilor geotehnice și adâncimea de fundare.
„Cu mici pași și siguri, ne dorim finalizarea proiectului tehnic, obținerea autorizațiilor și începerea efectivă a lucrărilor”, a scris primarul comunei Lopadea Nouă, Marian Cătălin Indreiu, pe pagina de Facebook.
Reamintim faptul că licitația privind servicii de proiectare și execuție lucrări la obiectivul de investiții „Amenajare Băile sărate Ocnișoara” a fost câștigată la mijlocul lunii mai de către Contranscom Construcții Bența SRL – Lider de asociere și SC Reflex Design & Consulting SRL – Asociat, valoarea contractului fiind de 16.752.345 de lei, fără TVA.
Termenul pentru prestarea serviciilor de proiectare şi verificarea proiectului tehnic este de 5 luni. Lucrările trebuie realizate în 17 luni.
Băile sărate de la Ocnișoara. Cum va fi amenajată baza de agrement
Se dorește realizarea unei baze de agrement în specificul arhitectural al zonei care să se integreze cu elementele naturale înconjurătoare. Funcțiunile întregului ansamblu vor fi conectate prin alei pietonale realizate din materiale ecologice integrate în cadrul natural existent.
Terenul pe care se intenționează construirea băilor sărate Ocnișoara este situat în vecinatatea drumului comunal DC14: DC13 – Odverem – Ocnișoara. Acesta are o suprafață de 26.367 mp.
Acolo a fost reamenajată o fântână veche de 200 de ani, din care localnicii iau apă sărată – zonă cunoscută ca ”la murătoare”, folosită pentru a îmbunătăţi calităţile bucatelor, dar și în scop medicinal, pentru tratarea unor boli, cum ar fi reumatismul.
Amenajarea presupune realizarea unor lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, amenajare zonă de picnic inclusiv contruirea unor pavilioane din lemn (tip filigorii). Vor fi două constructii din lemn (una pentru acces recepție și vestiare, iar cealaltă pentru alimentație publică, restaurant și bucătărie).
Zonă de recreere și divertisment
Zona de recreere și divertisment va fi în partea de est a sitului. Aceasta va cuprinde lacul cu apă sărată deja existent care va fi reamenajat, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri (pentru relaxare) și un teren de volei pe nisip.
Zona va mai cuprinde două construcții cu destinația de vestiar care vor avea în compnență boxe (cu rol de garderobă) grup sanitar și zona de masaj. Ca și structură vor fi construite cu fundații din beton, cadre din lemn masiv și învelitoare din tablă metalică.
Lacul sărat va fi amenjat cu ajutorul unor fascine montate pe maluri. La partea inferioară va fi păstrat terenul natural. Acesta va avea o adâncime de aproximativ 1,35 m.
Zona balneară va cuprinde un bazin cu nămol, două alveole de relaxare și o zona de uscare. Bazinul cu nămol cât și alveolele vor avea o adâncime de 0,80 m.
Celelate bazine vor avea adâncime de 2 metri.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News