Câmpeni
VIDEO: Ciutele din Apuseni, filmate de camerele de supraveghere ascunse în pădurile Parcului Natural Apuseni
Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au postat un grupaj de imagini cu ciute surprinse de camerele de monitorizare amplasate în pădurile parcului.
”Culoarea ambelor sexe este vara roşcată-brună, iar iarna cenuşie-brună. Petele deschise de pe corpul viţelului, în primele luni, constituie un mijloc de apărare contra duşmanilor, fenomen numit homocromie. Simţurile sunt foarte dezvoltate, în special mirosul, auzul şi văzul” au scris biologii parcului, pe Facebook.
O mare parte din hrana o constituie frunzele arborilor foioşi, de aceea pădurile de răşinoase pure nu sunt un mediu ideal. Lipsa foioaselor poate fi compensată aici, în parte, de salcia căprească, plopul tremurător, socul, scoruşul care se găsesc în subarboret.
RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.
Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de 75.784 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj #Bihor și #Alba.
Sursă: Parcul Natural Apuseni
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News