Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO: Fostă cantină din Alba Iulia, transformată în spații moderne de învățământ pentru studenții Extensiei UTCN. Cum va arăta

Publicat

La Alba Iulia încep lucrările pentru transformarea clădirii unei foste cantine în spații moderne de învățământ pentru studenții extensiei Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). Este vorba despre o clădire aflată pe strada Alexandru Ioan Cuza, la ieșirea din municipiu spre Cluj-Napoca, în zona Ambient. 

Licitația pentru dezvoltarea infrastructurii de educație și formare la Extensia din Alba Iulia a UTCN a fost câștigată în luna septembrie 2022 de către firma Tobimar Construct. Valoarea contractului este de 8.809.260,24 lei, fără TVA, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 14 luni.

Potrivit documentației, construcția existentă, situată pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 23, vizată spre extindere, identificabilă prin numărul cadastral 74493-C2, este în prezent abandonată și degradată. La interior finisajele sunt deteriorate tâmplăriile și echipamentele lipsesc. La exterior, construcția prezintă materiale lipsă, infiltrații de apă, burlane deteriorate.

Terenul este împrejmuit parțial pe latura de sud-vest și nord-vest, accesul în incintă se realizează direct de la stradă. Structură funcțională cuprinde holuri de acces, o sală de mese, grupuri sanitare, zona de bucătărie cu anexe și un subsol parțial.

Pentru transformarea clădirii fostei cantine în spații de învățământ se propun lucrări de extindere în plan și pe verticală. Extinderea pe verticală va presupune crearea unor amfiteatre la parter cu înălțime utilă mare, un etaj intermediar parțial în care se va extinde spațiul bibliotecii și un etaj deasupra spațiilor anterior menționate, care va cuprinde 3 laboratoare și grupurile sanitare aferente.

Clădirea va fi prevăzută cu următoarele echipamente și dotări: ascensor, mobilier și echipamente specifice funcțiunii și a activităților care se vor desfășura în interiorul clădirii.

Amenajarea terenului de amplasament va cuprinde soluțiile de amenajare a incintei cu alei pietonale și carosabile, o parcare cu 10 locuri, spații verzi amenajate și zone pentru recreere dotate cu mobilier urban pentru ședere.

Spațiul verde prevăzut va fi amenajat prin gazonare și plantări punctuale de vegetație înaltă.

Din punct de vedere constructiv se vor opera demolări ale pereților și ale planșeelor existente completându-se structura de rezistență astfel: fundații izolate sau continue, stâlpi grinzi și planșee din beton armat pentru toate nivelele, zidărie portantă din cărămidă cu goluri verticale cu centuri din beton armat.

Acoperișul va fi de tip terasă necirculabilă.

Circulația pe verticală se va realiza fie prin intermediul unui ascensor plasat în puț cu pereți din beton armat, fie prin intermediul scării interioare de acces realizata în două rampe din beton armat. Pereții exterior propuși se vor realiza din cărămidă cu goluri verticale și grosime de 30 cm, iar pereții interiori din zidărie de cărămidă vor avea grosime de 25 cm, sau 12 cm. Se vor reliza compartimentări suplimentare și din pereți din gips-carton.

Pereții perimetrali se vor termoizola cu vată minerală bazaltică de 15 cm, iar termoizolarea plăcii pe sol și a soclului se va realiza cu polistiren extrudat de 5 cm.

La nivelul pardoselior, finisajele propuse vor include plăci de piatră pentru zonele de acces în clădire, gresie antiderapantă pentru grupurile sanitare, spațiile tehnice, de întreținere și depozitare.

În sălile de curs, amfiteatre și biblioteca se va folosi parchet multistrat antiderapant pentru trafic intens. Pereții se vor finisa cu zugraveală lavabilă. Se propun în majoritatea spațiilor tavane suspendate din gips-carton. Amfiteatrele vor fi prevăzute cu plăci fonoabsorbante montate la nivelul pereților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement