Connect with us
Publicitate

Educație

VIDEO: Interviu cu Cristina Fenișer, directorul UTCN – Extensia Alba Iulia. Oferta educațională și beneficii pentru tineri

YouTube video

Publicat

Directorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Extensia Alba Iulia, Cristina Fenișer, s-a aflat recent în studioul Alba24, unde a prezentat oferta educațională pregătită pentru tinerii din zonă. Aceasta a explicat care sunt benficiile tinerilor care aleg una din specializările UTCN prezente la Alba Iulia. 

„Avem disponibile un număr de 110 locuri la buget în total, repartizate în felul următor: Facultatea de inginerie industrială, robotică și managementul producției are 60 de locuri,  distribuite pe cele două specializări, respectiv Tehnologia construcțiilor de mașini sau inginerie industrială și cea de-a doua specializare din cadrul acestei facultăți este Inginerie economică industrială.

O altă specializare prezentă la Alba Iulia este și Sisteme și echipamente termice, care aparține de Facultatea de autovehicule rutiere, mecatronică și mecanică. Și aici avem un număr de 50 de locuri disponibile. 

Toate aceste informații se găsesc pe Facebook-ul extensiei universitare Alba Iulia, cu numere de telefon și adresa la care ne găsitiți”, a precizat Cristina Fenișer.

Oportunități pentru tinerii care aleg UTCN – Extensia Alba Iulia

Potrivit acesteia, oportunitățile pe care le au tinerii de a studia la Alba Iulia, cu cadre didactice de la Cluj, sunt materializate în procentul mare de absorbție pe piața forței de muncă.

„Noi suntem aici pentru industria din județul Alba și în special pentru firmele din industria de automotive, pentru care livrăm ingineri specializați în domeniul construcțiilor de mașini, ingineriei economice industriale și ingineriei mecanice. (…) Practic, în toate firmele unde există echipamente, unde există industrie, există absolvenți de-ai noștri. (…)

Oportunitățile acestor tineri care rămân în zonă, pe lângă faptul că ei, după terminarea liceului, pot să rămână acasă, pot să obține burse – burse de la universitate dar și de la firmele partenere – pe lângă această oportunitate că devin oarecum independenți, ei pot să se susțină singuri începând cu anul II de facultate, este și faptul că își găsesc foarte ușor de lucru. 

Practic firmele vin către ei, îi solicită și există programe pentru tinerii studenți de a munci 4 ore, 6 ore, în firmele noastre partenere. Există înțelegere din partea lor, dimineața merg la muncă, după-amiaza vin la școală. (…)

Salariile sunt foarte bune și în această perioadă ei capătă experiență, pot să se dezvolte profesional și la sfârșitul facultății au și experiență și diplomă de inginer. (…)

Doresc tuturor tinerilor să își găsească drumul pe care îl vor și să știe că drumul acesta al ingineriei este unul care le dezvoltă foarte multe posibilități de a lucra practic în orice domeniu, de a fi practic parte în dezvoltarea locului în care s-au născut”, a spus Cristina Fenișer.

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate