Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Premii de excelenţă pentru cinci elevi de la Liceul „Regina Maria” din Alba Iulia, la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, faza zonală

Publicat

YouTube video

La Timişoara a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Faza zonală. Au participat şi 32 de elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. Din cei prezenţi, au obţinut premii cinci elevi din cadrul liceului, aceştia calificându-se mai departe, pentru faza pe ţară. Din cei 32 de elevi din Alba Iulia, micii artişti au fost înscrişi la următoarele secţiuni: 12 la pian, 2 la vioară, 2 la violă, 2 la clarinet, 5 la flaut, 2 la violoncel, 3 la chitară şi un elev la percuţie.

În cadrul olimpiadei de la Timişoara s-au făcut remarcaţi prin talentul lor şi s-au întors acasă cu premii de excelenţă:

Silviu Augustin Roşu, clasa a III-a la pian, coordonat de prof. Cecilia Simion

Cristian Pop, clasa a III-a la violoncel, coordonat de prof. Maria Mărginean (la pian corepetitor, prof. Ovidiu Pârjol)

Andrei Simion, clasa a VII-a la percuţie, coordonat de prof. Emili Simion

Mihai Chiorean, clasa a VII-a la clarinet, coodonat de prof. Radu Beşlin (la pian corepetitor, prof. Ovidiu Pârjol)

Ionuţ Ţuţ, clasa a VIII-a la clarinet, coodonat de prof. Radu Beşlin (la pian corepetitor, prof. Ovidiu Pârjol).

 

La Gala Laureaţilor au fost invitaţi să cânte Andrei Simion (percuţie), Cristian Pop (violoncel) şi Mihai Chiorean (clarinet). Ceilalţi elevi care au cântat în cadrul olimpiadei au venit acasă cu premiile I, II, III şi menţiuni.

Câştigătorii premilor de excelenţă de la secţiunile pian, percuţie, violoncel şi clarinet s-au clasat pentru Faza pe ţară a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală, care va avea loc la Giurgiu în perioada 10-12 aprilie.

„Preţul acestor succese a fost unul costisitor, nereferindu-se la munca depusă de aceşti copii minunaţi, de orele petrecute la studiu în faţa instrumetelor la care aceştia învaţă: instrumente cu coarde, pian, instrumente de suflat sau de percuţie. Familia acestora din urmă (instrumente muzicale – n.r.), după cum bine ştim, este cea mai numeroasă, cuprinzând o gamă variată de instrumente. Lipsa acestora la clasă constituie o problemă foarte delicată având în veder că lucrările muzcale ce se regăsesc în programa şcolară de specialitate întrebuinţează o gamă largă de instrumente de percuţie”, a spus Emil Simion, profesor la clasa de percuţie din cadrul Liceului „Regina Maria”.

Profesorul spune că în ceea ce priveşte clasa de percuţie de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, aceasta nu se încadrează la standardele şi cerinţele unui astfel de concurs, precum Olimpiada de Interpretare Instrumentală şi asta fără a mai aduce în discuţie şi competiţiile exclusiv de percuţie din ţară sau străinătate.

Face un apel la autorităţile competente fiindcă „ajutorul şi susţinerea lor financiară ar fi de mare folos şi înspre bineel şi reputaţia pe plan naţional a liceului don Alba Iulia”, precizează profesorul.

La Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Faza zonală au participat 222 de elevi din Alba Iulia, Arad, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Lugoj, Petroşani, Reşiţa şi Timişoara.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax