Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO REPORTAJ: Cum s-a acomodat la Vințu de Jos cea mai mare pasăre de pe pământ. Struțul, animalul care lovește tare cu piciorul

Publicat

Este cea mai mare pasăre care trăiește în prezent pe pământ și deși este din Africa, struțul este din ce în ce mai prezent în gospodăriile din România.

În Vințu de Jos, pe lângă sunetul de cocoși, de mai bine de trei ani din gospodăria lui Ovidiu Muntean se aud sunete de struți. 

Acesta a început o mică fermă de struți în comună, iar până în prezent a crescut 11 păsări, care din 2022 au început să facă ouă. 

I-a crescut de la la vârsta de o lună, iar acum au trei ani și jumătate. Sunt păsări extrem de longevive care trăiesc și până la 60 – 70 de ani.

Sunt păsări foarte mari, care automat au nevoie de un spațiu pe măsură. Mănâncă verdeață, dar și cereale: grâu și porumb. La maturitate un struț ajunge și la 140 de kilograme.

Deși sunt păsări originare din zone calde struții s-au acomodat în Vințu de Jos și în clima din România. Stau afară chiar și pe timpul iernii, dar când le este frig intră în căsuțele amenajate în fermă.


Ovidiu spune că este o afacere de viitor, deoarece carnea de struț este foarte bună, foarte sănătoasă fiind o carne cu nivel scăzut de colesterol, are vitaminele B12 și B6, dar este și bogată Omega 3 și acizi grași.

Este o carne bună care poate fi consumată de femeile însărcinate sau persoanele cu diferite afecțiuni.

Întreținerea unui struț costă destul de mult, deoarece nu consumă doar grăunțe ci și verdeață, iar cerealele sunt de fapt un mix.

Ouăle de struț sunt la fel ca și carnea un aliment foarte bogat în vitamine. O femelă poate face 60 de ouă pe an, iar un ou ajunge și la un kilogram și 800 de grame.

Au început să fie căutate de consumatori, iar prețul pentru un ou este de 100 de lei. Deși pare mult, un ou de struț este echivalentul a peste 20 de ouă de găină.

Deși par simpatici și drăguți, Ovidiu spune că struții sunt animale periculoase, care lovesc foarte puternic cu piciorul. În perioada în care femelele fac ouă, masculii devin foarte agresivi și este destul de greu de lucrat cu ei, mai ales de recoltat ouăle, spune Ovidiu.

Aceștia sunt foarte agresivi în perioada respectivă și deși nu ciupesc cu ciocul, au o lovitură foarte puternică de picior.

Pe viitor acesta vrea să își dezvolte afacerea, să își achiziționeze un incubator și să își dezvolte ferma.

Un video reportaj de Daniel Bloss. 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax