Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: „Rotitul” cocoşului de munte. Apariţie rară, în Parcul Natural Apuseni

Publicat

Un exemplar superb de cocoş de munte, o pasăre care se poate vedea rar în natură, a fost surprinsă în imagini în Parcul Natural Apuseni.

“Rotitul, dansul nupțial al cocoșului de munte, surprins în acțiunile de monitorizare”, precizează reprezentanţii Parcului Natural Apuseni, pe Facebook.

Cocoșul de munte (Tetrao urogallus) este o specie de păsări din familia fazanului şi se regăseşte în regiunile de munte împădurite puțin circulate din România, Austria, Elveţia, Slovenia şi Germania, potrivit Wikipedia.com

Hrana cocoșului de munte constă ca la galinacee în general din diferite părți vegetale, semințe fructe, insecte și larvele lor, deoarece păsările sunt dependente de anumite specii de plante, acest fapt a cauzat reducerea efectivului lor.

Perioada de împerechere la cocoșul de munte începe în martie și durează până la începutul lunii iunie. Masculul mai robust, după ce a alungat rivalul atrage atenția femelei prin dansul caracteristic împerecherii, emiterea unor sunete specifice, umflarea penajului cu deschiderea penelor cozii în formă de evantai.

În perioada împerecherii masculii sunt agresivi, putând ataca și omul.

În unele ţări, precum Germania, cocoșul de munte se află pe lista speciilor pe cale de dispariție, fiind interzisă vânarea lui.

Trăiește mai mult în luminișurile pădurilor de foioase sau de conifere din Carpaţi, Alpi, dar şi în taiga din Asia de Nord.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax