Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Tragedie la Alba Iulia. Un militar a DECEDAT în timpul descărcării unor tancuri pentru Parada de 1 Decembrie

Publicat

YouTube video

Tragedie înainte de 1 Decembrie la Alba Iulia. Un militar și-a piedut viața, vineri dimineața, în Stația CFR din municipiu, în timp ce se afla pe un complex antiaerian – Ghepard. Acesta a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Vezi și Cine este militarul care și-a pierdut viața în Gara din Alba Iulia. Avea 33 de ani și o fetiță de 5 ani

Alimentarea cu curent electric pe linia de cale ferată pe care se aflau vagoanele cu tehnica militară trebuia să fie oprită. Nu se cunosc încă motivele pentru care linia de alimentare era sub tensiune în momentul în care militarii au început manevrele de debarcare.

UPDATE: Este vorba despre un subofițer din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda.

UPDATE 10.20: Trupul militarului se află încă pe peronul gării din Alba Iulia, acolo unde colegii săi plâng în hohote și nu le vine să creadă ce s-a întâmplat.

YouTube video

Citește și MApN, precizări legate de moartea militarului electrocutat în Gara din Alba Iulia

Din primele informații de la fața locului, se pare că tragicul accident s-a produs în timpul descărcării unor tancuri pentru parada de 1 Decembrie de la
Alba Iulia. Un soldat s-a electrocutat după ce s-a urcat pe unul din tancuri. Acesta s-ar fi atins de linia de înaltă tensiune a căii ferate, care se pare că în mod normal, ar fi trebuit să fie fără curent, potrivit celor de la fața locului.

La fața locului s-au deplasat un echipaj al IPJ Alba și ISU Alba. Ancheta a fost preluată de MApN, perimetrul a fost eliberat de persoanele care se aflau în jur și s-a stabilit o zonă de siguranță.

„O comisie abilitată va cerceta condițiile producerii acestui tragic accident, în care un militar și-a pierdut viața și, totodată, va stabili și care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR își exprimă public regretul pentru acest tragic accident și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”, arată CFR într-un comunicat de presă.

YouTube video

„Am văzut când s-a ridicat și a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat acolo ca pe o păpușă. Am văzut o flamă roșie și o bubuitură”, spune unul din martori.

YouTube video

„Am văzut o flamă mare, am văzut că iasă foc de acolo și fiind aici aproape m-am gândit că este nevoie de un ajutor. Am luat un stingător, dar când am ajuns colegii l-au coborât jos și nu a mai fost nevoie de stingător. Am încercat să facem ce putem, dar au fost prea puține șanse să-l mai putem salva. Ceea ce am observat, curentul nu a fost luat din tensiune, a atins umpic firele și a făcut o flamă mare. Nu a fost nicio șansă, când l-au coborât erau hainele arse de pe el, a fost târziu”, a mai spus unul dintre muncitorii aflați în zonă, în momentul tragediei.

Cum s-a produs electrocutarea

Între partea superioară a sistemului antiaerian Ghepard aflat pe unul dintre vagoane și linia de înaltă tensiune era o distanță de doar 1,5 metri. În zona respectivă, datorită faptului că nu era oprit curentul, exista în permanență un câmp electromagnetic. Prin cablul de înaltă tensiune trec 27.000 V permanent, iar în momentul în care corpul uman intră în acest câmp se creează un arc electric, producându-se astfel electrocutarea.

Citește și: Mesaj după tragedie. Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiei militarului decedat la Alba Iulia

Cei mai mulți dintre electrocutați suferă de arsuri foarte grave. Severitatea leziunilor este foarte mare întrucât arsurile create în astfel de situații sunt din interior spre exterior, arcul electric provocând daune începând de la sistemul osos, musculatură, până la piele.

Citește și: VIDEO: Colegii militarului decedat ar putea fi înlocuiți de la Paradă, din cauza stării emoționale

Revenim cu amănunte. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Un om

    vineri, 23.11.2018 at 13:04

    Groaznic, Dumnezeu sa-l ierte.

  2. Lipsa simtului de raspundere a pierdut un om

    sâmbătă, 24.11.2018 at 05:36

    O sarbatoare trista intr-o familie de romani din cauza unei actiuni fara preventie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax