Actualitate
VINERI: Conferința Interjudețeană „Profilaxia bolilor profesionale la cadrele didactice – afecțiunilor vocale”, la Inspectoratul Școlar Județean Alba
Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia organizează vineri, 15 mai 2015, începând cu ora 14.00, Conferința Interjudețeană „Profilaxia bolilor profesionale la cadrele didactice – afecțiunilor vocale”, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Alba ediția a II-a.
Evenimentul este dedicat celebrării Zilei Internaționale a vocii și a fost inițiat de către directorii instituției de învățământ profesori Nicușor Marcu, Simona Todoran și profesor învățământ primar Anca Savu în colaborare cu Clinica ORL Cluj Napoca, Direcția de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul Școlar Alba și Casa Corpului Didactic Alba.
În cadrul conferinței lect. dr. Rodica Mureşan, medic primar ORL, specializare în foniatrie, Clinica ORL din Cluj Napoca o să susțină o prelegere pe tema „Prevenirea afecțiunilor vocale la cadrele didactice”. Este completată de către dr. primar ORL Elena Chira din Alba Iulia cu o prezentare pe tema „Afectiunile ORL care pot influența vocea”. Dr. Olimpia Candrea – coordonator Program Evaluare, Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate susține o prezentare cu tema „Stilul de viață între provocare și opțiune personală”, asistent principal Grațiela Indreica prezintă „Gestionarea riscului personal și profesional în schimbarea stilului de viață” și dr. Ileana Văcaru „Starea de nutriție a populației în relație cu stilul de viață”.
Această celebrare are rolul de a atrage atenţia asupra problemelor vocale şi a importanţei crescânde a vocii în viaţa socială şi profesională a fiecărui individ, în special a profesioniştilor vocali, a cadrelor didactice. Are menirea de a sublinia impactul problemelor vocale asupra activităţii profesionale a cadrelor didactice şi asupra importanţei unei prevenţii a acestor afecţiuni.
foto: arhivă
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
jon doe
vineri, 15.05.2015 at 08:02
Si cine vorbeste despre caracterul de profesionalitate a bolii? Stiati ca in Romania legislatia spune ca orice medic poate SUSPICIONA o boala profesionala DAR NUMAI MEDICUL SPECIALIST MEDICINA MUNCII poate stabili si diagnostica o boala profesionala chiar si a afectiunilor vocale?