Actualitate
Voluntari ai SM Speromax Alba, nominalizați la Gala Națională a Voluntarilor 2017. Au nevoie de voturi
După un an plin de activități, în care voluntarii Asociației SM Speromax Alba și-au pus toată priceperea și dedicarea în slujba sprijinirii bolnavilor de scleroză multiplă, a venit vremea ca aceștia să primească o răsplată morală pentru munca lor. La ediția din acest an a Galei Naționale a Voluntarilor, Asociația SM Speromax Alba este prezentă cu două nominalizări: Alexandru Preda, în categoria ”Voluntarul anului în domeniul sănătate” și echipa de implementare a proiectelor CIC Alba și CIC Alba Iulia, la categoria ”Echipa de voluntari a anului”.
Până pe data de 7 decembrie, ora 23:59, toți cei care doresc să îi susțină pe voluntarii nominalizați, o pot face cu un vot pe site-ul Galei Naționale a Voluntarilor, accesând următoarele link-uri:
Alexandru Preda: Votează AICI.
Despre Alexandru: Alexandru Preda are 22 de ani, este din Alba Iulia și este licenţiat în informatică la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. El este webmaster-ul asociaţiei din iulie 2015. Se ocupă de site-ul asociaţiei, de baza de date cu pacienţii, de baza de date cu serviciile oferite pacienţilor. Impactul adus asociaţiei de către Alexandru este unul foarte mare, deoarece facilitează accesul specialiștilor și al angajaţilor asociaţiei la informaţiile despre pacienţi și este activ implicat în proiectul CIC Alba și CIC Alba Iulia (Centrul de Informare și Consiliere).
Echipa de voluntari: Votează AICI.
Despre voluntarii Centrului de Informare și Consiliere (CIC): Echipa de voluntari este formată din oameni specializaţi pe domenii diferite, ceea ce ajută la oferirea unor servicii diverse pacienţilor care suferă de scleroză multiplă. Schimbarea pe care echipa de voluntari a adus-o a fost oferirea acestor servicii la domiciliul pacienților, fără ca aceștia să fie nevoiți să se deplaseze la sediu organizației. Voluntarii sunt specializaţi pe domenii precum: kinetoterapie, terapie ocupaţională, psihologie, contabilitate, terapie bowen, programare și web design. Echipa este formată din persoane prietenoase, deschise la nou, dornice să ajute și să-i facă pe ceilalţi fericiți prin ajutorul pe care-l oferă.
În urma voturilor primite se va stabili clasamentul pentru Premiul Publicului. În paralel, până pe 5 decembrie, cele 119 lucrări finaliste sunt jurizate de către cei 33 de membri ai juriului, conform criteriilor și regulamentului, făcute publice pe site-ul competiției. Din juriu fac parte reprezentanți ai instituțiilor publice, companii sau organizații neguvernamentale cu expertiză în domeniile jurizate.
Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 19 decembrie 2017, la Gala Națională a Voluntarilor.
Gala Națională a Voluntarilor este organizată de Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România și se bucură de susținerea instituțională din partea Ministerului Tineretului și Sportului, a Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Competiția și evenimentul de gală sunt sprijinite și promovate de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă van Groningen și Zoli Toth.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News