Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 7 noiembrie. Când se mai încălzește. Prognoza pe regiuni, în următoarele 2 săptămâni

Publicat

Vremea va fi rece în următoarele zile, dar se încălzește la începutul lunii noiembrie.

Apoi, temperaturile scad din nou.

Săptămâna aceasta va fi vreme frumoasă. Șanse de ploi vor fi după 4 noiembrie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat luni prognoza meteo în regiuni din țară, până în 7 noiembrie.

TRANSILVANIA

Vremea rece se va menține până pe 30 octombrie. Va fi caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11-14 grade și de minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț.

Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie. Media maximelor termice va fi de 17-18 grade și a minimelor de 5-7 grade.

Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10-11 grade și minime de 2-3 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4-7 noiembrie.

LA MUNTE

După 25-29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6 -8 grade, vremea se va încălzi ușor.

Media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va atinge 10 – 11 grade în intervalul 30 octombrie-2 noiembrie.

Ulterior se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne. Pe 7 noiembrie, media maximelor va ajunge la 4-5 grade.

Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul 25-28 octombrie și pe 7 noiembrie. }n celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori de 1-4 grade.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-7 noiembrie.

MARAMUREŞ

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie.

Vor fi temperaturi maxime, în medie de 13 – 15 grade și de minime a căror medie se va situa între 0 și 2 grade.

Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16-8 grade și a minimelor de 6 – 8 grade.

Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10 – 11 grade și minime de 3 – 4 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 2-6 noiembrie.

BANAT

În intervalul 25-28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 2 – 3 grade.

Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19 – 20 de grade și minime de 8 – 10 grade.

Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-6 noiembrie.

CRIŞANA

În intervalul 25-29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 1 – 2 grade.

Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 3 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 18 – 19 grade și minime de 7 – 9 grade.

Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 11 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2-5 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11 – 14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade.

Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16 – 18 grade și a minimelor de 6 – 9 grade.

Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11 – 12 grade și minime de 4 – 5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

Regimul pluviometric se va menține deficitar chiar și în cea de-a doua săptămână, când probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

DOBROGEA

În primele 5 zile ale primei săptămâni, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale la nivelul acestei regiuni.

Media maximelor va fi de 11 – .14 grade și a minimelor de 5 – 7 grade.

Vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în intervalul 1–5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15 – .17 grade și minime de 9 – 11 grade.

Ulterior se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie, în medie vor fi temperaturile maxime de 13 – 14 grade și minime de 7 – 8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale începutului lunii noiembrie.

Regimul pluviometric se va menține deficitar pe parcursul celor două săptămâni, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

MUNTENIA

Vremea mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 12 – 14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade.

Apoi, în intervalul 1-4 noiembrie, vremea va deveni caldă raportat la normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de 17 – 19 grade și a minimelor de 7 – 9 grade.

Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 13 – 14 grade și minime de 5 – 6 grade, valori apropiate de cele normale în prima decadă a lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie, iar în restul zilelor celor două săptămâni vor fi doar cu totul izolat burnițe.

OLTENIA

În intervalul 25-30 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor de 12 – 14 grade și a minimelor de 2 – 4 grade.

Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină ușor mai caldă caldă decât în mod obișnuit în intervalul 2 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 17 – 18 grade și minime de 7 – 9 grade.

Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 – 13 grade și a minimelor de 4 – 5 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

În prima săptămână numai cu totul izolat și trecător va ploua slab, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată în intervalul 3-7 noiembrie.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax