ACTUALITATE
Ziua în care PSD și ALDE trag linie. Social-democrații ar putea rămâne singuri la guvernare

O ședință de coaliție are loc luni de la ora 10:00. Viorica Dăncilă a anunțat că va discuta cu Călin Popescu Tăriceanu despre soarta coaliției, în condițiile în care ALDE ia în calcul o alianță cu Pro România și părăsirea colaiției de guvernare.
După discuțiile cu reprezentanții PSD, ALDE se va reuni la Parlament în Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente Naţionale pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianță cu Pro România.
Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în Satu Mare, că nu a avut nicio discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi, luni, într-o ședință a coaliției.
„Nu am luat în calcul acest lucru (o eventuală plecare a ALDE de la guvernare – n.r.), nu am fost anunțați de către partenerii noștri de coaliție că vor să iasă de la guvernare. De ce facem alt scenariu în condițiile în care suntem încă în coaliție? Astăzi (duminică – n.r.) ne bucurăm de strângerea de semnături, de încurajările oamenilor și acest lucru este foarte important. Pe mine mă interesează nu să mă lupt cu contracandidații mei, ci să fiu cât mai mult între români. Și astăzi la Racșa se întâmplă acest lucru și îmi dă toată energia pentru a merge mai departe”, a mai spus Dăncilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

EVENIMENT
COD GALBEN în Alba și trei sferturi din țară. Se anunță ploi torențiale și descărcări electrice până luni seară

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea, valabil și în partea vestică și sudică a județului Alba.
La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.
Interval de valabilitate: 14 august, ora 12:00 – 15 august, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului și hărții
Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.
EVENIMENT
Profesorul Dulcan: Stresul acut te pune în gardă. Există şi o cale alternativă de autovindecare, la nivel de subconştient

Profesorul universitar doctor Dumitru Constantin Dulcan a declarat, sâmbătă, că există şi o cale alternativă de autovindecare, iar aceasta se poate face la nivel de subconştient, adăugând că el a experimentat acest mijloc de vindecare.
„Noi nu vorbim de autovindecare în sensul că renunţăm la medicina clasică. (…) Un psihiatru american, David Hawkins, care şi-a descoperit nişte cantităţi iniţiatice încă de mic, a învăţat să îşi vindece orice boală, cancer, tuberculoză, o mie de lucruri.
Şi predând asta la studenţi şi spunând că uite, totul se poate vindeca, studenţii au început să râdă că ‘purtaţi ochelari, pe asta nu aţi reuşit’.
Povesteşte că aveau dreptate şi 6 luni s-a chinuit să vadă fără ochelari şi a reuşit (…) Unii medici se sperie grozav că, dacă le vorbim de căi alternative, ei rămân fără pâine.
Nu e adevărat. E atâta loc în lumea asta pentru toţi medicii şi pentru noi toţi încât nu trebuie să excludem o cale sau alta.
Dar eu am experimentat lucrul ăsta. Este posibil, funcţionează”, a declarat Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul conferinţei „Inteligenţa materiei – forţa subconştientului în procesul de vindecare”.
Stresul acut te pune în gardă
Potrivit acestuia, stresul acut „are rolul de a te pune în gardă”, în timp ce stresul cronic înseamnă „un drum deschis inflamaţiilor”, prin scăderea imunităţii.
„Şi, din cauza faptului că imunitatea noastră este prima afectată, noi ar trebui să trăim în jur de 130 de ani şi o spun japonezii, nu trăim decât 75- 80 de ani, cu câteva excepţii care ajung 90 chiar poate 100.
Asta pentru că timusul nostru care instruieşte leucocitele, celulele care trebuie să ne apere, care circulă prin tot organismul ca nişte gardieni care păzesc o instituţie, la vârsta de 60 de ani deja mai funcţionează 5%. (…)
Cu cât ştii mai mult, cu atât îţi dai seama că ştii mai puţin. (…) Realitatea a demonstrat că se fac foarte multe conexiuni în timpul somnului când noi nu suntem conştienţi, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar.
De aceea spun că ştim foarte puţine lucruri despre noi, dar asta este una din căile prin care noi ne putem autovindeca”, a explicat Constantin Dulcan, citat de AGERPRES.
Psihoterapeutul Magda Axinte a subliniat, în acelaşi cadru, că niciuna dintre bolile noastre fizice nu apar pur şi simplu.
Emoțiile, un rău necesar
„Există partea spirituală pe care chiar şi mulţi psihologi o ignoră. Este partea spirituală care este necesar a fi cunoscută şi înglobată şi adusă împreună şi în psihoterapie.
Să studiem doar partea de conştient, de gânduri, de emoţii, fără a înţelege partea spiritual este tot o bucăţică dintr-un întreg.
De ce spun asta? Emoţiile sunt un rău uneori foarte necesar. Este modul prin care sufletul nostru poate să transmită către conştient prin ce trece.
Dacă noi nu am avea aceste emoţii, noi nu am ştii când e bine, cum ne este şi dacă e bine să facem un lucru sau nu.
Emoţia de frică, care este o emoţie primară, ne transmite faptul că există un pericol.
Specia umană nu ar fi putut să supravieţuiască până în prezent dacă nu am fi avut sentimentul, emoţia de frică”, a susţinut Magda Axinte.
Psihoterapeutul consideră că ideea nu este să anulăm emoţiile, să ne fie frică de ele, ci să le înţelegem rolul, fiindcă ele ne transmit un mesaj.
„Şi atunci, în momentul în care noi refuzăm mesajul pe care ni-l transmite o emoţie, noi preluăm acea emoţie în corpul nostru şi o păstrăm.
Paradoxal, noi vrem să scăpăm de emoţie, dar noi de fapt o luăm, o păstrăm cu noi mulţi mulţi ani”, a precizat Magda Axinte.
ABRUD
Roșia Montană Alive Festival: Seri de vară cu teatru, film și muzică

Roșia Montană Alive Festival a adus la viață, timp de două săptămâni, cunoscuta comună din Apuseni, dar și localitățile din jur, grație unui program variat, care și-a propus să reînvie plăcerea serilor de vară cu teatru, film și muzică.
Vă mai puteți bucura de ultimele două zile din festival. Mai jos, programul.
DUMINICĂ, 14 AUGUST
11:00 Tur ghidat ‘Monumentele Naturii’ → plecare din Piața Centrală, ~4h drumeție
13:00 Recital de harpă, Evelina Andrieș → Biserica Romano-Catolică
15:00 Atelier „Cum ne influențează sunetul viața”, Gong Art → Biserica Unitariană
17:00 Proiecție Filme Tradiții creative ‘Pro Patrimonio, Școala de la Bunești, Asociația Ivan Patzaichin Mila 23, Școala de la Piscu, Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, Kraftmade’, oferite de Culese din Balkani → Biserica Unitariană (*ZPRM by ARA)
19:00 Teatru ‘Vrei sa fii soția mea? – AP Cehov’, comedie, oferit de Teatrul Național Turda → Casa Parohială Unitariană
21:00 After Party, DJ Mita → Tăul Brazi
LUNI, 15 AUGUST
11:30 Turul bisericilor cu celebrarea hramului → Biserica Greco-Catolica
16:00 Atelier pentru copii ‘Ce le citim copiilor?’, oferit de Larisa Cherechianu → Piața Centrală
17:00 Teatru copii ‘Scufița Roșie’, susținut de Teatrul Național Turda → Piața Centrală
18:00 Muzică populară Grupul vocal-instrunental Țarina CupruMin Abrud → Piața Centrală
19:00 Muzică populară și moment artistic Ansamblu “ Citera cu dor” Ciuruleasa → Piața Centrală
21:30 Proiecție Film ‘Cerbul a trecut prin fața mea, Vlad Petri’, oferit de Culese din Balkani → Piața Centrală
22:00 Proiecție Film ‘Venim pe rând și mergem pe sărite, Mihnea Toma’, oferit de Culese din Balkani → Piața Centrală
Sură foto: Visit Rosia Montana – Facebook
EVENIMENT
Festivalul Roman de la Alba Iulia: Marea confruntare între armatele antice și târgul de sclavi, atracțiile programului de duminică

Festivalul Roman Apulum, care are loc în acest weekend la Alba Iulia, continuă duminică cu o serie de momente mult-așteptate de public.
Este vorba despre marea confruntare între armatele antice, despre simularea unui târg de sclavi și multe altele.
Evenimentul se termină luni, cu festivitatea de închidere a festivalului.
Dacă doriți să vedeți principalele momente ale zilei de sâmbătă, puteți accesa:
LIVE VIDEO: Seară magică la Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia. Lupte de gladiatori și paradă cu torțe
Programul zilei:
Duminică, 14 august
Orele 10.30 – 18.00 Tabăra antică – ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antică, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul) / Platou strada Militari – tabăra romană; Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor
Orele 11.00 – 12.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum / Pornire de la Muzeul Principia
Orele 11.30-12.30 – Competiție sportivă/pentatlon antic / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Orele 18.30 – 19.00 Târg de sclavi / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Orele 19.00-19.30 – Demonstrații comune de tehnică militară ale trupelor participante: Legiunile romane, Războinicii barbari / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Orele 19.30-20.00 – Mare confruntare / Esplanada Catedralei Romano-Catolice
Luni, 15 august
Orele 12.00 – Ceremonialul de închidere a festivalului. Parada trupelor / Esplanada Catedralei Romano-Catolice și Strada Mihai Viteazul
Jidanul
luni, 26.08.2019 at 10:05
ALDE a lui Tariceanu e u partid in disparitie,despre care nici nu se mai aude in scurt timp…..Tariceanu omul femeilor…se poate lasa de politica ca vfremea lui a trecut ca la castraveti….Nici 2 % nu face ALDE in prezent !