Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

250 de jandarmi vor asigura măsurile de siguranţă în perioada Sărbătorilor de Paşte în judeţul Alba. Recomandări pentru cetăţeni

Publicat

jandarmi 2

jandarmi 2 În perioada Sărbătorilor de Paşti şi pe timpul Zilei Internaţionale a Muncii, aproximativ 250 de jandarmi vor participa la asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă pe întreg cuprinsul judeţului Alba. Aceştia provin din cadrul Jandarmeriei Alba şi Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

În baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, efectivele de jandarmi vor fi organizate atât în echipaje auto şi subunităţi de intervenţie, cât şi în patrule de menţinere a ordinii publice, independente sau mixte (alături de poliţişti). Acestea vor avea misiunea de a veghea la prezervarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, cultural – artistice şi sportive organizate în judeţul Alba, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. În acest sens, arătăm faptul că în vizorul jandarmilor se vor afla ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Învierii Domnului, organizate la 12 lăcaşe de cult, două meciuri de fotbal, trei sărbători laice precum şi alte manifestări organizate pe întreg cuprinsul judeţului Alba, dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai. Echipajele de jandarmerie vor oferi sprijin organizatorilor, vor acţiona pentru protecţia participanţilor şi vor preveni apariţia violenţelor sau faptelor antisociale precum cerşetoria sau consumul de băuturi alcoolice în spaţii neautorizate.

Zonele turistice ale judeţului Alba – Şugag, Roşia Montană şi Arieşeni – vor fi monitorizate permanent de către structurile montane de jandarmi, care vor veghea la menţinerea ordinii publice, vor participa la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi vor fi în măsură să execute acţiuni de căutare, descoperire şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe traseele turistice montane.

Jandarmii reamintesc tuturor participanţilor la manifestările publice organizate în această perioadă să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

De asemenea, jandarmii reamintesc participanţilor la adunările publice care vor avea loc în această perioadă că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau cu amendă, iar împiedicarea, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. În plus, organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Cetăţenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice, iar intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax