|

De ce alege președintele Iohannis pârtiile din Munții Șureanu. Ce spune administratorul Domeniului Schiabil

IohannisNu mai este o noutate sau o surpriză pentru nimeni faptul că președintele Klaus Iohannis este un împătimit al sporturilor de iarnă, iar stațiunea în care își petrece cel mai mult timp este Domeniul Schiabil Șureanu. Șeful statului alege să vină în județul Alba și nu la Păltiniș, datorită pârtiilor și preferinţelor pentru stilul de schiat. Ioahnnis este un schior „de performanță” spune Daniel Sabău, administratorul Domeniului Schiabil Șureanu. 

Klaus Iohannis a fost de mai multe ori la Domeniul Schiabil Șureanu, în sezonul turistic de iarnă din acest an. A petrecut, de fiecare dată, câteva ore pe cele mai dificile pârtii, după care s-a îndreptat spre Sibiu.

Nivelul de performanță la care practică acest sport și dificultatea pârtiilor fac ca președintele României să aleagă stațiunea din județul Alba și nu pe cea din Sibiu.

FOTO: Președintele Klaus Iohannis, la schi pe pârtiile din Munții Șureanu. Șeful statului se bucură de zăpadă alături de familie

„Eu înțeleg de ce vine președintele acolo tot timpul, pentru că soția dânsului este la Sibiu, el își petrece foarte mult timp la Sibiu, și este un bun schior. Eu l-am urmărit de câteva ori de pârtie și să știți că domnul Iohannis schiază chiar de excepție, el și anturajul care îl însoțește. În primul rând, nu schiază la noi decât pe A-uri. O sigură dată s-a întâmplat ca, din momentul în care a dat telefon și până a ajuns acolo, starea vremii s-a schimbat și din cauza vântului a trebuit să oprim telescaunul și atunci a făcut câteva ture pe C-uri cu teleschiul. Deci este evident de ce nu schiză la Păltiniș, este un sportiv. Efectiv schiază de performanță și atunci îi e foarte simplu să ajungă pe Domeniul Schiabil Șureanu, face șase-șapte coborâri și gata”, spune Daniel Sabău, proprietarul Domeniului Schiabil Șureanu.

Cu toate astea, Sabău spune că nu i-ar avantaja ca șeful statului să intervină pentru rezolvarea situației în ceea ce privește drumul greu accesibil spre destinaţia turistică, deoarece tot ceea ce înseamnă PSD la nivel național ar uita de Domeniul Schiabil Șureanu.

VEZI: VIDEO: Consiliul Județean Alba renunță la drumul spre Domeniul Schiabil Șureanu. Investitorii din zonă amenință cu procese

URL scurt: http://alba24.ro/?p=554706avatar Publicat de pe 23 martie 2017 şi actualizat pe 23 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL, SPORT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI