Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: Românii fac sport şi merg la filme mai rar decât majoritatea cetățenilor celorlalte țări din Uniunea Europeană

Publicat

Cinema_visits Românii se duc la filme sau au activități sportive mult mai rar decât majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Rata de participare la evenimente culturale sau sportive este de 7.1%, în timp ce media UE este de peste 17%, arată Eurostat.

În țara noastră sunt 81 de cinematografe și o caravană, acestea generând anul trecut aproape 500.000 de proiectații vizionate de peste 11 milioane de spectatori, potrivit INS. Numărul mediu de spectatori/film a fost de 23 de persoane. În 2015 au fost distribuite 442 de filme, din care 57 de filme naționale. Producția națională de filme pentru marele ecran a fost de 43 de filme, din care 18 de filme artistice.

Cel mai des au vizitat un cinema francezii, aceștia având 29,3% dintre concetățeni care au fost la cinema de cel putin 4 ori în ultimul an. Franța e urmată de locuitorii din Luxemburg (26,4%), Belgia (22,7%) și Olanda (21,9%).

Pe medie, în UE, 17,7% din populație a ajuns la cinema de cel puțin 4 ori în 2015.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax