Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Poliţiştii din Alba continuă activităţile în campania „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”. Recomandări pentru locuitori

Publicat

DSC_0111 Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu poliţişti din Alba Iulia, Sebeş, Ocna Mureş şi Cugir au desfăşurat acţiuni punctuale de informare a cetățenilor, în locuri publice şi a elevilor din unităţi de învăţământ, cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe şi mijloacele moderne de protecţie şi supraveghere a acestora.

Acţiunile sunt incluse în campania de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”, demarată din luna august.

Pentru susținerea activităților, în cadrul campaniei, au fost distribuite broşuri şi afişe cu recomandări preventive, realizate cu sprijinul Groupama Asigurări S.A.

Acţiunile informative-preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă;

Dacă lipsiţi de acasă, nu lăsaţi ferestrele deschise;

Evitaţi să vorbiţi despre plecarea, pe o perioadă mai îndelungată, de la domiciliu, atât în faţa necunoscuţilor cât şi pe reţelele sociale;

Dacă nu petreceți noaptea acasă, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio pornit;

Montaţi sisteme moderne de securitate, conectate la dispeceratul unei firme de pază autorizată;

Montaţi, la uşa locuinţei, încuietori performante;

Dacă locuiţi la casă, montaţi sisteme de iluminare cu senzori de mişcare;

Nu oferiți informaţii despre bunurile dumneavoastră ori despre vecini,  persoanelor străine care pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu prezintă actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax