Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mahmureală și detoxifiere: Remedii sigure pentru cei care au consumat alcool sau au mâncat peste măsură de Sărbători

Publicat

Dimineața de după festinul de Paște, poate fi dureroasă la propriu dacă ai exagerat cu alcoolul. Chiar dacă ai avut pare de o petrecere pe cinste, mahmureala de dimineață nu te va lăsa să te bucuri prea tare de moment. Pentru a scăpa de efectele adverse ale băuturii trebuie să consumați cât mai multe lichide, fructe și pâine prăjită.

Vă prezentăm câteva soluții utile pe care să le puneți în aplicare dacă ați consumat mai mult alcool de Sărbători :

1. Odihnă şi pauză alimentară! Acesta este primul sfat demn de urmat când te confrunţi cu mahmureala. Este indicat ca un consum excesiv de alcool să fie urmat de 8 ore de somn. De asemenea, sunt recomande fructele şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să îşi revină, potrivit eva.ro.

2. Consumă cât mai multe lichide! Hidratarea joacă un rol important în alungarea stării de mahmureală.

3. Evită alimentele grele! Carnea grasă, ouăle, brânza grasă nu sunt alimente recomandate după o noapte în care ai făcut excese de alcool.

4. Îndulceşte-te cu miere! Poţi ameliora simptomele mahmurelii consumând o bucăţică de pâine sau biscuiţi cu miere sau oricare alt produs bogat în fructoză. Asta pentru că fructoza ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza mai poate fi găsită în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.

5. Potasiu pentru senzaţia de greaţă! Îl poţi găsi în banane. Consumă-le şi vei scăpa de greaţă.

6. Pâinea prăjită alungă oboseala. Pâinea prăjită bine ajută la filtrarea impurptăţilor din stomac. De asemenea, restabileşte nivelul glicemiei din sânge care este tulburat de consumul excesiv de alcool, favorizând senzaţia de oboseală pe care o resimţi după o noapte de beţie.

7. Citrice din plin! Vitamina C din citrice îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi ajută la curăţarea organismului de alcool. Pentru a scăpa de greaţă poţi opta şi pentru o jumătate de cană de zeamă de varză murată.

Cura de detoxifiere: Cum scapi de kilogramele acumulate dupa masa de Paște

Cu ocazia acestor sărbători, fiecare dintre noi care a petrecut cu mare fast în ultimele trei zile se poate confrunta cu probleme digestive sau cu mahmureală. Câteva soluții ca să scapi în timp util de aceste senzații și să fii pregătit să petreci în continuare ar fi consumul de apă şi alte lichide pe stomacul gol, o cafea amară pentru alungarea senzaţiei de greaţă, multe fructe şi legume bogate în vitamina C. Cam acestea sunt principalele reguli ale detoxifierii, dar totuși nu ar strica și o pauză de alcool şi grăsimi și să le înlocuiți cu plimbări.

Dacă știați că ciorba de potroace, zeama de varză sau murăturile ar putea avea efect asupra mahmurelii, unii consideră că acestea nu mai au efectul scontat. Nutriţioniştii recomandă să începeţi cura de detoxifiere îmediat dupa Paște.

Mahmureala nu se tratează cu leacuri băbeşti, spun medicii, ci prin consum de lichide. Combinaţiile de alcool trebuie evitate cu orice preț, iar între două pahare de alcool trebuie să beți neapărat unul de apă. Astfel se menţine tensiunea arterială la un nivel normal şi organismul hidratat. Consumaţi, în schimb, fructe şi legume, care reduc din intensitatea mahmurelii. Nu aşteptaţi să apară durerea de cap şi luaţi analgezice în avans.

Marele aliat al organismului în lupta cu toxinele este vitamina C. Iar, ca să vă recuperați după masa tradiţională, legumele cu frunze verzi, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele potrivite pentru consum.

A doua zi după festin, beți un pahar de apă la temperatura camerei, pe stomacul gol, urmat de o cafea amară (atenție, în cazul cardiacilor). Norma de cel puţin doi litri pe zi de apă plată sau minerală se completează cu compoturi slab îndulcite, sucuri naturale de casă, dar şi ceaiuri.

Ceaiul verde, un diuretic şi laxativ excelent, poate înlocui cu succes cafeaua. Se recomandă două-trei căni pe zi timp de o săptămână. Ceaiul de muşeţel (efect laxativ), ceaiul de soc şi ceaiul de urzică sunt alte sortimente cu proprietăţi curative.

Iar pentru o cură de detoxifiere, un meniu tipic cuprinde cereale integrale cu iaurt la micul-dejun, friptură slabă la grătar plus o salată, urmată de o felie de cozonac sau o prăjitură şi un fruct la prânz, un suc de portocale sau de grepfruit după-amiaza şi o salată de ton sau o salată bulgărească la cină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax