Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Permis de conducere de la 16 ani. Propunere legislativă ce permite adolescenţilor să devină şoferi, după „model american”

Publicat

minor la volan Tinerii din România ar putea avea dreptul să conducă maşini de la 16 ani. Cel puţin aceasta este intenţia unui deputat care a iniţiat o propunere legislativă în acest sens, după “model american”.

Deputatul Petru Movilă susţine că un tânăr de 16 ani este destul de matur pentru a conduce o maşină cu capacitate cilindrică mică, la fel cum se procedează în alte state din Europa sau în SUA.

Este vorba despre autoturisme cu capacitate cilindrică de până la 1000 cmc, pe care adolescenţii să le conducă doar însoţiţi de un şofer cu experienţă de minimum cinci ani. Condiţia de însoţitor este pentru un an după ce tânărul şi-a luat permisul de conducere. Testarea psihologică în acest caz ar urma să fie mai amplă, în aşa fel încât să facă dovada că nu au probleme din acest punct de vedere.

Părerile privind această propunere sunt şi pro şi contra. Dacă unii susţin că vârsta de 16 ani este prea “fragedă” pentru a permite tinerilor să fie îndeajuns de responsabili la volan, alţii spun că extinderea dreptului de a conduce maşini, în condiţiile amintite, este în beneficiul tinerilor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dddd

    miercuri, 27.05.2015 at 14:28

    Un motor de 1000cmc azi poate avea 100 cp. Exista de cealalta parte motoare de 1900 cmc cu 90 cp. Capacitatea cilindrica deci, nu ar trebui sa fie un criteriu. Mai degraba s- ar impune un plafon de maxim 60-65 cp.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax