Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la ministrul Finanţelor despre bacşişul pentru persoanele care livrează bunuri la domiciliu şi „excesul de zel” în controalele ANAF

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a făcut o serie de precizări referitoare la bacşiş şi controalele ANAF. A recunoscut că “în unele situații, există poate un exces de zel”.

Persoanele care livrează bunuri la domiciliu trebuie să marcheze bacșișul primit pe casa de marcat atunci când ajung la sediu, a declarat marți, ministrul.

Teodorovici a făcut aceste precizări după ce presa i-a atribuit acestuia o declarație potrivit căreia în cazul livrărilor la domiciliu cumpărătorul ar avea obligația să se deplaseze la sediul firmei pentru a primi bonul fiscal.

„Nu este prevedere legală care sa acopere toate posibile spețe mai ales în cazul României. În acest caz, în care se livrează un bun la domiciliu, dacă dorim să lăsăm acel bacșis, se bate pe casa de marcat când cel care a livrat ajunge la sediu. Nu merge nimeni acolo. Cel care livrează pizza are obligația legală ca atunci când se întorc la sediu să bată pe casa de marcat acel bacșis”, a spus Teodorovici.

Guvernul a decis recent să legifereze bacșișul, acesta urmând să fie evidențiat pe un bon fiscal separat și taxat cu 16%.

De asemenea, ministrul a mai spus, în contextul în care proiectul Codului Fiscal este în dezbatere, la Camera Deputaților, că „este adevărat că, în unele situații, există poate un exces de zel”, referitor la controalele derulate de ANAF, dar a subliniat că reprezintă „un subiect la care e nevoie de lucru în timp”.

În ceea ce privește afirmația, apărută în spațiul public, potrivit căreia MFP ar fi transformat ANAF-ul într-o instituție polițienească și că se neglijează, de fapt, marea evaziune, ministrul Finanțelor Publice a afirmat:

„În primul rând, ANAF-ul caută să respecte prevederile legale. Este adevărat că, în unele situații, există poate un exces de zel. Aici este un subiect la care e nevoie de lucru în timp (…) Eu țin foarte mult ca modul în care ANAF-ul interacționeză cu mediul privat să se facă într-un mod foarte normal, să nu fie o abordare abuzivă”.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax