Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal la admiterea de la Academia de Poliţie. Rector: Comisia de elaborare a subiectelor a fost nominalizată de Ministerul Educaţiei. Ce spune ministrul

Publicat

politie

agenti politie cluj scoala Rectorul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, comisar-şef Daniel-Costel Torje, a dat explicaţii în contextul în care baremul de corectare la admitere, la material Istorie, a fost greşit. Potrivit acestuia, comisia de elaborare a subiectelor a fost nominalizată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În schimb, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că instituţia pe care o conduce nu are nicio responsabilitate în acest sens.

„Eu cred că este o glumă aceasta. Dacă v-a spus cineva, cred că este o glumă”, a spus Pop, referitor la faptul că membrii comisiei de elaborare a subiectelor ar fi selectaţi de Ministerul Educaţiei.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, rectorul Academiei a spus că membrii comisiei de elaborare a subiectelor nu fac parte din unitatea pe care o conduce, ci sunt nominalizaţi de Ministerul Educaţiei.

„Membrii comisiei de elaborare a subiectelor nu sunt cadre didactice în Academia de Poliţie şi nici angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne. Ei nu fac parte din sistemul de ordine şi siguranţă publică. Sunt cadre didactice din reţeaua naţională de învăţământ. Această comisie de elaborare a subiectelor este formată din profesori de specialitate din reţeaua naţională a instituţiilor de învăţământ preuniversitar, nominalizaţi de Ministerul Educaţiei”” a spus Daniel Torje.

A adăugat că, începând de anul acesta, a fost introdusă o măsură nouă de control.

„Membrii comisiei centrale de admitere au solicitat comisiei de elaborare a subiectelor să precizeze, în mod clar, la fiecare întrebare sursa care conţine răspunsul corect. Comisia de elaborare a subiectelor îşi asumă, în totalitate, răspunderea pentru modul de formare al întrebărilor şi baremul de corectare. În cazul de faţă vorbim doar despre un barem greşit pe care această comisie şi-l asumă”, a menţionatTorje.

Sursa citată a declarat că imediat după ce a apărut informaţia că baremul este greşit, a fost întrunită, de urgenţă, o comisie.

„Am fost sesizaţi, din mijlocul candidaţilor şi al părinţilor, după proba scrisă, că un barem nu este corect la o întrebare, motiv pentru care ne-am autosesizat şi în regim de urgenţă am convocat comisia de elaborare a acestor subiecte şi bareme. Noi nu am afişat încă rezultatele finale. Suntem, în continuare, în proces de evaluare a acestor lucrări şi de corectare a lor. Această eroare a fost îndreptată prin faptul că toţi candidaţii care au indicat răspunsul corect, dar nu au beneficiat de punctul meritat, îl vor primi. Cei care în mod greşit au stabilit ca răspuns varianta B, vor pierde acel punct, câştigat, iniţial, în mod incorect. Iar cei care au indicat ca răspuns varianta C şi D vor rămâne cu punctajul iniţial. Noi deja am făcut aceste corecturi. Mâine (joi – n.red.), când vom afişa, conform calendarului, rezultatele provizorii, ele deja conţin aceste puncte. Deci candidaţii nu mai trebuie să depună contestaţii”.

Rectorul Academiei de Poliţie a spu că toate probele de concurs, inclusiv procesul de corectare şi evaluare, au fost înregistrate video.

Ce a fost greşit

La proba la Istorie, din cadrul examenul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, întrebarea 28 de la Grila A3 şi întrebarea 22 de la Grila B3, în baremul de corectare, aveau răspunsul greşit, fiind vorba de aceeaşi cerinţă pentru ambele variante de grilă.

Candidaţii au avut de pus în ordine cronologică trei evenimente istorice: A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; B. Nicolae Ceauşescu renunţă la clauza naţiunii celei mai favorizate; C. Scrisoarea celor 6, având patru variante de răspuns: a) ABC; b) BAC; c) BCA; d) CAB. Răspunsul corect al cerinţei era a), dar în baremul de corectare, apărea b) ca fiind răspunsul valabil.

Joi se vor afişa rezultatele provizorii ale examenului de admitere, care vor conţine răspunsul corect, nu cel care apărea în baremul de corectare. Vineri, candidaţii vor afla rezultatele finale.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax