Connect with us
Publicitate

Actualitate

TRANSALPINA este DESCHISĂ pentru circulaţie. Şoferii sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri de maximă prudenţă pe acest traseu

Publicat

Transalpina este deschisă circulației, a declarat luni Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, în urma unor discuții cu directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Ștefan Neaga, potrivit Agerpres. Totodată, conducătorii auto sunt rugați, totuși, să-și ia măsuri de maximă prudență având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.

„Având în vedere necesitatea accesului de circulație pe drumul Transalpina din toate punctele de vedere, am avut o discuție cu domnul Ștefan Narcis Neaga, directorul CNADNR-ului. În urma acestei discuții, s-a clarificat prin poziția directorului general, necesitatea marcării zonelor periculoase, ‘accidentogene’, care pot provoca prejudicii persoanelor care circulă în zona respectivă. Îi mulțumesc domnului director general pentru amabilitatea de a semnaliza zonele cu mare risc, contribuind astfel la siguranța rutieră a acestui drum care din punct de vedere tehnic este nefinalizat. Menționăm că nu se aplică amenzi și că drumul este circulabil”, a precizat prefectul de Vâlcea.

În urmă cu trei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR, sectorul de drum de pe șoseaua Transalpina cuprins între Obârșia Lotrului și Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine și traversează județul Vâlcea, era închis circulației. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziție din partea primarilor stațiunilor montane din cele patru județe prin care trece Transalpina, proprietari de pensiuni și hoteluri, dar și parlamentari din aceste județe.

Șoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 110 kilometri lungime care traversează munții Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), și Sebeș (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro și a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvență.

Sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate