Connect with us
Advertisement

Actualitate

13 ALIMENTE pe care nu ar trebui să le păstrezi în frigider. Recomandări din lista de cumpărături

Publicat

frigider Dintre alimentele cumpărate de la supermarket sau de la piaţă, nu toate ar trebui ţinute la frigider. Desigur, nu ne referim la îngheţată sau produsele congelate, însă unii preferă să pună alimente ca pâinea, cafeaua sau legumele şi fructele “la rece”, în ideea că îşi vor păstra savoarea mai mult timp.

Însă unele îşi schimbă gustul, textura şi consistenţa. În principiu, vă puteţi ghida după modul de păstrare al acestora în supermarketuri.

  1. Pâinea: unele persoane obişnuiesc să pună pâinea în frigider, în ideea că aceasta se va păstra proaspătă şi bună. Însă umezeala din frigider grăbi apariţia mucegaiului, iar pâinea se va întări mai repede.

2. Cafeaua: ar trebui ţinută într-un loc răcoros şi ferit de razele soarelui, dar nu în frigider. De recomandat este depozitarea cafelei într-un borcan care poate fi închis după fiecare utilizare.

3. Mierea: cel mai bine se păstrează în spaţii aerisite, răcoroase şi umbroase. Apicultorii spun că dacă mierea este ţinută în frigider, ea se va cristaliza mult mai repede.

4. Ciocolata: dacă este ţinută în frigider, îşi modifică textura; desigur, este bine să fie ferită de căldură, ca să nu se topească.

5. Roşiile: chiar dacă uneori sunt ţinute “la rece” chiar şi în comerţ, cele naturale nu ar trebui puse în frigider; cel mai bine sunt păstrate la temperatura camerei.

6. Castraveții: la contactul cu frigul, coaja se înmoaie repede, iar castravetele își pierde gustul; dacă nu este început, poate fi păstrat fără probleme la temperatura ambientală, iar dacă este tăiat, partea începută se protejează cu folie de plastic

7. Cartofii: aceştia îşi pierd gustul şi textura atunci când sunt păstraţi în frigider. Tot temperatura camerei este recomandată şi spaţiul ferit de soare.

8. Ouăle: este bine ca ouăle să fie păstrate în cutia în care au fost cumpărate, la temperatura camerei. Dacă sunt puse la rece, coaja absoarbe mirosurile din frigider, influențând gustul.

9. Ceapa: este de asemenea o legumă care trebuie păstrată la temperatura camerei, într-un loc fără soare şi fără umiditate. Depozitarea cepei în frigider conduce la dezvoltarea mult mai rapidă a bacteriilor proprii acestui aliment. De asemenea, este foarte important ca ceapa să fie păstrată în coaja ei originală.

10. Busuiocul: se ofileşte mai repede dacă este ţinut în frigider şi va absorbi şi mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Este mai bine să fie păstrat afară, într-o cană cu apă proaspătă, asemenea florilor. Ca să ţină mai mult, îl poţi fierbe şi apoi să-l congelezi.

11. Uleiul de măsline: ar trebui să fie depozitat într-un loc răcoros şi întunecat, unde se va condensa şi va avea o consistenţă mai tare, aproape ca de unt.

12. Pepenii: consumat în special în sezonul cald, acest fruct este preferat rece; însă este bine să fie lăsat afară sau la temperatura camerei; își păstrează astfel întreg gustul dulce și toate calitățile antioxidante

13. Bananele: dacă le cumpăraţi încă necoapte din comerţ şi le puneţi în frigider, vor rămâne aşa mai mult timp; însă dacă sunt cu coaja galbenă, numai bune de mâncat, le puteţi pune „la rece”.

Vezi şi Pericolul din frigider. TOP cele mai nocive alimente pe care le găseşti la supermarket. Recomandări de la nutriţionişti

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement