Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

23-25 mai: Conferința Internațională cu tema „Ingineria mediului și Dezvoltare Durabilă”, la Universitatea „1 Decembrie 1918”


Publicat

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia împreună cu Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia (B.EN.A.) şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române, organizează în perioada 23-25 Mai 2013, cea de-a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale cu tema „Ingineria Mediului şi Dezvoltare Durabilă”.

Prima ediţie a acestei conferinţe ştiinţifice s-a desfăşurat în 2007, oferind încă de la început posibilitatea cercetătorilor, cadrelor didactice şi tuturor persoanelor interesate de ingineria mediului, protecţia mediului şi o dezvoltare economică armonioasă, să îşi prezinte activitatea de cercetare în domeniu, să transmită rezultatele obţinute care pot fi aplicate în practica economică, precum şi să pună bazele unor parteneriate pentru viitor.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor ştiinţifice ale Conferinţei Internaţionale va avea loc în data de 23 Mai 2013, ora 10, urmată de Ceremonia de acordare a distincţiei Doctor Honoris Causa Profesor universitar doctor Triantafyllos Albanis, Rectorul Universităţii din Ioannina, Grecia. Profesorul este o personalitate deosebită a cărui activitate s-a axat pe studiul chimiei mediului, îmbinând într-un mod care îl onorează activitatea de cercetare cu cea didactică, ştiinţifică sau de organizare de evenimente ştiinţifice. Domnia sa s-a născut la data de 3 martie 1956 în Nea Malgara a Salonicului. La vârsta de 23 ani a absolvit Universitatea Aristotel din Salonic (The Aristotelian University of Thessalonici), Facultatea de Chimie, domeniu cercetat în continuare, obţinând titlul de doctor în 1987 la Universitatea din Ioannina. În 1989 a finalizat studiile post-doctorale la Departamentul de Biochimie al Universităţii de Stat San Antonio Texas, Statele Unite ale Americii (State University of Texas at San Antonio), studii desăvârşite în urma câştigării unei burse. A obţinut în 1990 cea de a doua bursă post-doctorală la Departementul de Fizica Pământului, la aceeaşi Universitate, dovedind preocuparea tot mai intensă pentru problematica ştiinţelor mediului, în special a efectelor toxice care pot apărea asupra mediului. Cariera de cercetător a fost continuată prin studiul aprofundat al Toxicologiei Mediului (Environmental Toxicology, PFT: Biomonitoring methods in environment), la Universitatea din Kupio, Finlanda, prin intermediul unei burse de cercetare finanţată de către Fundaţia Europeană pentru Ştiinţe – European Science Foundation (ESF) în 1995. Cariera didactică şi-a început-o în 1981 fiind asistent, lector, conferenţiar iar din 2004 profesor universitar în cadrul Universităţii din Ioannina, Grecia.

Pe parcursul celor 3 zile de desfăşurare a evenimentului ştiinţific vor fi susţinute şi dezbătute peste 150 de lucrări de către 200 de invitaţi din 10 ţări, pe tema Dezvoltării durabile şi protecţiei mediului, Siguranţei alimentare şi calităţii produselor, Integrării europene şi economiei de piaţă şi Agriculturii, energiei şi monitorizării mediului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul şi susţinerea a doi coorganizatori de prestigiu, respectiv Asociaţia Balcanică a Mediului din Grecia şi Institutul de Economie Naţională al Academiei Române.

Asociaţia Balcanică a Mediului (Balkan Environmental Association – B.EN.A) este o organizaţie ştiinţifică non-guvernamentală, înfiinţată la 19 noiembrie 1998, la Institutul pentru Tehnologie şi Educaţie „Alexander” din Salonic, Grecia, fiind recunoscută de autorităţile din Grecia, organismele acreditate din Uniunea Europeană şi Ministerul Afacerilor Externe al Greciei (57/14.12.2000). Asociaţia reuneşte peste 4000 de membri, dintre care amintim: oameni de ştiinţă, cadre universitare, experţi, specialişti cu preocupări în domeniul managementului de mediu, precum şi persoane cheie din peste 200 de instituţii de profil. Asociaţia are deschise birouri regionale în următoarele ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Ucraina şi Georgia. În România funcţionează Secretariatul Asociaţiei Balcanică a Mediului, care coordonează activitatea acestei organizaţii pe teritoriul ţării noastre. Obiectivele generale ale B.EN.A. se referă în principal la colaborarea tuturor persoanelor interesate din domeniul ştiinţific, economic şi politic în examinarea problemelor curente legate de protecţia mediului în Balcani. Aceşti specialişti vor veni cu soluţii la aceste probleme, soluţii aplicabile la nivel local, regional, naţional sau internaţional. De asemenea, B.EN.A. va oferi sugestii şi va face recomandări în ceea ce priveşte calitatea şi siguranţa mediului transmiţând informaţii complete organismelor de decizii cu privire la regimul chimicalelor şi a agenţilor fizici din ţările balcanice, astfel încât hotărârile acestora să poată fi puse în practică şi să aibă fundamentare ştiinţifică. B.EN.A. dezvoltă şi monitorizează sistemul de management de mediu pentru Regiunea Balcanilor, finanţează proiecte internaţionale de cercetare pentru ţările vecine în ceea ce priveşte poluarea transfrontalieră, dezvoltă programe internaţionale pentru restaurarea îmbunătăţirea sustenabilă a siguranţei ecologice pentru regiunile vecine, organizează şi planifică manifestări pe teme legate de mediu şi civilizaţie în interiorul şi exteriorul Greciei. În cadrul acestei manifestări ştiinţifice Asociaţia Balcanică a Mediului s-a implicat în asigurarea promovării conferinţei pe plan internaţional prin reţeaua proprie de parteneri şi colaboratori, precum şi prin intermediul centrelor B.EN.A. care funcţionează în ţările amintite mai sus, inclusiv în România şi la nivelul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Cel de-al doilea coorganizator al manifestării ştiinţifice este Institutul de Economie Naţională al Academiei Române. Acest institut este cel mai vechi aşezământ instituţional public de cercetare economică din România, fiind urmaşul Institutului de Cercetări Economice al Academiei Române, înfiinţat în anul 1953. Începând cu anul 1990, după reorganizarea cercetării economice româneşti, a fost reintegrat în reţeaua Academiei Române, ca unitate autonomă de cercetare economică fundamentală şi avansată, componentă a Institutului Naţional de Cercetări Economice.

Pe parcursul anilor ’90, în programul de cercetare al institutului au fost înscrise lucrări cu o bogată arie tematică referitoare la: Efectele macroeconomice ale restructurării şi privatizării în România; Corelaţia dintre dezvoltarea economică, ocuparea forţei de muncă, formarea şi distribuirea veniturilor, nivelul de trai şi dezvoltarea umană; Guvernarea corporativă în economia românească; Relaţii industriale; Impactul asocierii şi aderării României la Uniunea Europeană asupra competitivităţii firmelor, Integrarea sistemului cercetare-dezvoltare în spaţiul european al cercetării, protecţia mediului, resurselor şi dezvoltarea economică etc.

Cercetătorii din institut sunt autori şi coautori la numeroase cărţi, studii şi articole publicate în România şi în străinătate. Aceşti cercetători s-au implicat în asigurarea promovării conferinţei pe plan naţional şi internaţional prin reţeaua proprie de parteneri şi colaboratori, oferind participanţilor la lucrările ştiinţifice ale conferinţei şi posibilitatea de a li se publica lucrările în Revista Română de Economie, revistă de specialitate în domeniul economic cu vizibilitate la nivel internaţional.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Barbarians, noul serial de senzație lansat de Netflix. Confruntarea epică dintre Imperiul Roman și populațiile germanice

Publicat

O nouă serie originală Netflix, Barbarians (Barbaren), tocmai a fost lansată pe platforma de streaming în 23 octombrie. Un serial numai bun de umplut un weekend ploios de toamnă. 

Produs în parteneriat cu Gaumont, Barbarians readuce privitorul în epoca romană în regiunile nordice ale Europei pe care acum le numim Germania și promite să fie noua senzație pentru amatorii de seriale Netflix.

Un ofițer roman este prins între imperiul măreț care l-a crescut și oamenii propriului trib, iar loialitățile sale contradictorii duc la o înfruntare istorică teribilă. Un conflict consumat în două limbi: germană și latină, un lucru mai puțin obișnuit.

Situat în anul 9 d.Hr. Germania, Barbarii sunt o dramatizare a evenimentelor care au dus la bătălia pădurii Teutoburg, în care triburile germanice s-au confruntat cu trei legiuni ale Imperiului Roman.

Această bătălie este privită ca fiind esențială, deoarece a oprit expansiunea romană în nordul Europei. Cu toate acestea, la bază, seria este despre prietenia a trei copii germani, care au fost separați în timpul ocupației romane și care se regăsesc, ani mai târziu.

Există conflicte, lupte brutale cu sabia, corăbii sângeroase, mitologie folclorică și o intrigă de dragoste de care fanii seriilor Game of Thrones și Vikings se vor bucura cu siguranță. Această serie istorică este o poveste captivantă de răzbunare și trădări.

Este primul serial istoric german de la Netflix și primul proiect Netflix de la Gaumont GmbH, o filială a companiei franceze Gaumont SA. În film, romanii vorbesc în limba latină, un lucru destul de interesant și inedit.

Gaumont a mai lucrat cu Netflix la producții precum Narcos și Hannibal, dar Babarians este primul proiect german care a fost lansat.

Seria a fost creată de Arne Nolting și Jan Martin Scharf, care au co-scris scenariul împreună cu Andreas Heckmann. Barbara Eder a regizat primele patru episoade și Steve St. Leger ultimele două din serie.

Potrivit producătorului Sabine de Mardt, semnificația istorică a bătăliei s-a dovedit a fi un fundal ideal pentru drama care se desfășoară între cei trei prieteni din copilărie.

Barbarians este o serie excelentă care dezvăluie un eveniment istoric esențial în Europa printr-o poveste captivantă de dragoste, prietenie, trădări și răzbunare. Cu doar șase episoade, care se încheie cu un fel de cliffhanger, veți fi mâncărimi pentru sezonul următor pentru a afla ce se va întâmpla în continuare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Firmele vor putea amâna plata taxelor până la 25 decembrie. Alte măsuri adoptate de Guvern

Publicat

bani

Executivul a decis prelungirea până la 25 decembrie a perioadei în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Potrivit acestuia, până la 25 decembrie 2020 organele fiscale nu vor începe executarea silită, dând posibilitatea debitorilor de a se decide cu privire la accesarea facilităților fiscale oferite corespunzător situației sale fiscale. Ambele măsuri sunt într-un singur proiect de OUG adoptat.

Alte măsuri din același act normativ:

Aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată potrivit Codului de procedură fiscală și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență, sau acestea au fost achitate până la eliberarea certificatului fiscal.

Această măsură are ca scop, pe de o parte, din perspectiva contribuabililor, susținerea conformării la plată, pentru contribuabilii aflați în dificultate generată de lipsa de lichidități financiare, ca urmare a crizei provocate de pandemia COVID-19, iar pe de altă parte, din perspectiva statului, asigurarea încasării unor sume certe și periodice la bugetul general consolidat.

Pentru acordarea eșalonării contribuabilul, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv. La cerere, debitorul poate anexa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eşalonare;

b) să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior.

c) să nu se afle în procedura insolvenței;

d) să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;

e) să aibă depuse toate declarațiile fiscale;

f) să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară, potrivit prevederilor art. 25 și 26 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Eșalonarea la plată nu se acordă pentru sume de până la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Pot beneficia de eșalonarea simplificată și debitorii aflați în insolvența pentru obligațiile curente născute după declararea stării de urgență, dar și cei care au eșalonare la plată conform Codului de procedură fiscală.

Întrucât eșalonarea simplificată nu presupune constituirea de garanții, legiuitorul, în acord cu mediul de afaceri și ceilalți parteneri sociali, a instituit plata unei dobânzi. Nivelul de dobânzii este redus la jumătate, respectiv 0,01% pe zi de întârziere adică la 3,65 % pe an (față de Codul de procedură fiscală care prevede nivelul dobânzii de 0,02% pe zi de întârziere)

Debitorul poate solicita modificarea eșalonarii prin includerea în eșalonare a obligațiilor născute după acordarea eșalonării la plată de 2 ori pe perioada eșalonarii

Dacă debitorul pierde eșalonarea, poate solicita menținerea acesteia tot de 2 ori.

Debitorul poate anexa graficul de eşalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eşalonare, care poate cuprinde rate diferențiate de plată

Avantajele acestei măsuri (conform Ministerului Finanțelor Publice):

  • este o alternativă la măsurile fiscale adoptate după intrarea în starea de urgență, pentru care perioada de aplicare încetează la data de 25 octombrie 2020;
  • este o procedură simplificată de acordare a eșalonării la plată, pentru contribuabilii care au fost buni platnici până la data intrării în starea de urgență. Față de procedura normală de acordare a eșalonării, potrivit Codului de procedură fiscală, procedura și documentele depuse de debitori sunt simplificate, în sensul că se acordă eșalonare numai în baza unei cereri, fără a fi depuse alte documente.
  • termenul de soluționare este mult diminuat – 5 zile de la data depunerii cererii, întrucât nu este necesară o analiză amplă asupra situației fiscale a debitorului;
  • se suspendă executarea silită pentru obligațiile bugetare ce fac obiectul eșalonării la plată;
  • nu se constituie garanții, ținând cont de termenul scurt de acordare eșalonării la plată (12 luni), de situația dificilă cu care se confruntă contribuabilii din perspectiva lichidităților financiare mult diminuate față de perioada anterioară intrării în starea de urgență, precum și de necesitatea susținerii mediului de afaceri pentru revitalizarea activității;
  • nu se consideră a fi restante obligațiile bugetare pe perioada eșalonării la plată;
  • pe perioada eșalonării la plată, contribuabilii trebuie să achite toate obligațiile născute în această perioadă, cu posibilitatea de prelungire a termenelor de plată;
  • debitorul poate solicita, o singură dată pe perioada de valabilitate a eșalonării la plată, modificarea eșalonării la plată prin includerea în eșalonare a obligațiilor ce constituie condiție de menținere a valabilității acesteia;
  • debitorul poate menține eșalonarea la plată, pierdută, o singură dată pe perioada de valabilitate a eșalonării la plată, respectiv în cele 12 luni de eșalonare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

VIDEO: Torționarul cu patru clase de la Aiud. Gheorghe Crăciun a fost directorul penitenciarului în perioada stalinistă

Publicat

gheorghe craciun

Avea patru clase, dar nu avea complexe în fața lui Petre Țuțea și Petre Pandrea. Între marii torționari ai perioadei staliniste, Gheorghe Crăciun are un loc aparte. În lunga sa carieră de ucigaș, pe unde a umblat, i-a anchetat printre alții pe Alexandru Vaida-Voievod, A.C. Cuza, Emil Hațieganu sau Mircea Vulcănescu, dar și pe mulți alți deținuți politici.

A fost director al Penitenciarului Aiud în cea mai neagră perioadă a acestei instituții. Gheorghe Crăciun a organizat şi condus reeducarea în spirit ateu şi comunist a 7.000 de deţinuţi politici intelectuali. Iar pentru toţi cei care au refuzat reeducarea, regimul impus la Aiud a reprezentat cea mai crâncenă încercare.

Aiudul a devenit sub conducerea sa o antecameră a iadului, unde mii de oameni trebuiau să fie ucişi lent, în chinuri care depăşeau cu mult cea mai bolnavă imaginaţie.

”A spus cineva că am spălat creierul acolo. Păi dacă se spală creierul lui Dumitrescu Borcea sau al lui Groza și nu mai va face crime în viitor, apoi asta îi rău? Hai să zâcem pe linia spălării creierului” a spus torționarul în fața camerei.

„Din anul 1958, de când la comanda Aiudului este numit colonelul Gheorghe Crăciun, se înregistrează o rată ridicată a mortalităţii. Din totalul de 216 morţi pe o durată de 14 ani, 135 sunt numai în anii 1958-1964.

Vezi: Portretul unei eroine uitate din Munții Apuseni. Alexandra Pop, executată de Securitate într-un ”transport al morții”

În numai 6 ani, o rată a mortalităţii record, în regimul penitenciar instalat de colonelul Crăciun. Oamenii îşi sfârşeau zilele de TBC, septicemie, insuficienţă hepatică, psihoze depresive. Boli care indică mizeria, înfometarea frigul şi izolarea din temuta închisoarea”, spune Lucia Hossu Longin, realizatoarea documentarului Memorialul Durerii – Gheorghe Crăciun.

Torționarul cu 4 clase

Gheorghe Crăciun a devenit membru PCR în 1945. Potrivit Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, viitorul colonel de securitate Gheorghe Crăciun s-a născut într-o familie de țărani greco-catolici cu șase copii, fiind de profesie cazangiu.

Absolvent a patru clase la școala industrială de ucenici, Crăciun a ocupat, începând cu venirea comuniștilor la putere, mai multe funcții în aparatul de represiune. A ajuns comandant la penitenciarul Aiud/formațiunea 0622 (nov. 1958 – 31 dec. 1964).

ghe

I-a anchetat, între alții, pe Alexandru Vaida-Voevod și pe Emil Hațieganu, pe Petre Țuțea sau pe Petre Pandrea. Dezvăluirile senine ale acestui personaj în documentarul jurnalistei arată o lume a terorii, dincolo de orice imaginație, și personaje care nu au ajuns niciodată să cunoască răzbunarea legii, sau măcar a istoriei.

”I-am chemat la mine pe Țuțea Petre și pe Pandrea Petre la mine și am spus gata! V-am numit consilierii mei. S-au uitat unul la altul și au râs. Știam că îs prietini amândoi, că au scris socialism în tinerețe. Pandrea a și rămas, Țuțea s-a mai schimbat… Și uite ce vreu: Să vă pun șefi pe post de consilieri la clubul național al țărăniștilor și liberalilor. Da noi n-am fost liberali și țărăniști. Nu mă interesează!” a mărturisit torționarul în fața Luciei Hossu-Longin.

Presa a preluat din surse oficiale informații despre contribuțiile lui Gheorghe Crăciun la dezvoltarea universului concentraționar comunist totalitar:

”în calitate de șef al Direcției regionale de Securitate Sibiu, Gheorghe Crăciun a anihilat mai multe grupuri de partizani din zona Făgăraș, printre care și grupul lui Nicolae Dabija și a arestat personal pe Vaida Voievod, A.C. Cuza, Emil Hațieganu, precum și persoane de etnie germană din regiune.

Gheorghe Crăciun a rămas cunoscut în istoria sistemului concentraționar comunist ca acela care a implementat la Aiud, în perioada directoratului său (nov. 1958 – dec. 1964), procedeul „reeducării târzii” sau reeducarea „nonviolentă”. O încercare inumană de a pătrunde în sufletul deţinuţilor. Şi a le condiţiona libertatea de autodemascare. Era un altfel de Piteşti.

Vezi și: Cum a murit de foame în închisoarea de la Aiud, ”creierul” primului submarin românesc. Povestea lui Gheorghe Koslinski

Potrivit DGP, în această perioadă, aici au avut loc cele mai multe decese din istoria formațiunii carcerale. În comparație cu reeducarea de tip Pitești (petrecută în intervalul 1949 – 1952), la Aiud au fost fost utilizate alte tehnici („metodele lente, șocurile psihice, picătura chinezească și mutațiile de natură să dezechilibreze psihicul deținuților”), mai puțin brutale, combinate într-un timp mai îndelungat, cu starea fizică și psihică, în cele mai multe cazuri deplorabilă, a celor încarcerați”.

Printre persoanele care au murit în închisoarea de la Aiud, în perioada în care Gheorghe Crăciun era comandant, se număra profesorul Mircea Vulcănescu, preotul Mihai Enescu, gen.(r) Alexandru Macici și mulți demnitari ai guvernelor interbelice.

Seria Torţionarii

În 2013, emisiunea „Memorialul durerii” a difuzat seria „Torţionarii” – formată din opt episoade, în care au fost prezentaţi opt „torţionari” ai sistemului represiv comunişti. Printre aceştia, s-au numărat Liviu Borcea, comandant al coloniilor de muncă de la Capul Midia; Vasile Ciolpan, director al penitenciarului Sighet, Zoltan Szabo, comandantul lagărului de la Baia Sprie sau Gheorghe Crăciun, comandant al penitenciarului din Aiud.

s

„Cu toţi aceşti călăi m-am întâlnit personal pe tot parcursul „Memorialului Durerii”. I-am filmat cu aprobarea lor şi nu cu camera ascunsă. Credeţi că erau nişte mieluşei? Nu. Mai degrabă aceiaşi zbiri, aceiaşi fuhreri de odinioară, aceleaşi brute obişnuite să vorbească fariseic despre faptul că ei şi-au făcut datoria patriotică faţă de duşmanii clasei muncitoare. Şi mai ales că au conştiinţa curată”, spunea Lucia Hossu Longin.

FOTO: Capturi după documentarul Luciei Hossu-Longin

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Roșia Montană, într-un documentar realizat de ARTE în Transilvania. Difuzarea reportajului a blocat siteul unei afaceri locale

Publicat

Canalul de televiziune franco-german ARTE a difuzat vineri seară un reportaj despre Transilvania în care a inclus și Roșia Montană.

Porțiunea din reportaj care prezintă localitatea din Alba, începe cu mocănița care trece prin sărăcia din cartierul Dăroaia și continuă cu prezentarea localității istorice Roșia Montană, galeriile romane, situația din trecut cu proiectul minier cu cianură de distrugere a localității, iar în final se prezintă afacerea locală și socială Made in Roșia Montană.

Reportajul poate fi văzut AICI.

Este vorba despre o afacere cu șosete, căciuli, fulare și multe altele din lână merinos, realizate de mână de femeile din comună.

”Reportajul are un impact foarte mare internațional, cu siguranță anul 2021 va aduce mult mai mulți turiști în Roșia Montană și sper ca autoritățile locale să înțeleagă că trebuie să facă ceva în direcția turismului în Roșia Montană.

Site-ul www.madeinrosiamontana.com a picat imediat după reportaj, sute de oameni încercau să se conecteze simultan la site, dar între timp s-a rezolvat problema, iar comenzi din Elveția, Austria, Germania, Franța au început să apară” a scris pe contul său de Facebook, Tică Darie, inițiatorul afacerii, un tânăr care s-a stabilit acolo în urmă cu câțiva ani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate