Connect with us
Publicitate

Actualitate

30 de oameni şi-au pierdut viaţa, în acest an, din cauza infecţiilor cu virusul West Nile, în România. Situaţia îmbolnăvirilor

Publicat

În acest an, 30 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiilor cu virusul West Nile, transmis mai ales de ţânţari.

Din datele transmise Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, majoritatea la persoane peste 70 de ani,

Au fost înregistrate 30 decese la pacienți cu co-morbidități. În București s-au înregistrat 9 decese, patru au fost în județul Iași, trei în județul Olt, câte două în Constanța, Dolj și Bihor și câte un deces în judeţele Alba, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Suceava și Teleorman.

În ultima săptămână au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

La nivel naţional, cazurile de îmbolnăviri au fost înregistrate în Bucureşti (41), Dolj (32), Olt (22), Iaşi (22), Teleorman (16), Constanţa (9), Bacău (9), Galaţi (8), Brăila (7), Mureş (7), Bihor (6), Satu Mare (6), Sibiu (6), Ilfov (5), Mehedinţi (5), Dâmboviţa (4), Suceava (4), Botoşani (3), Călăraşi (3), Alba (2), Caraş-Severin (2), Cluj (2), Giurgiu (2), Prahova (2), Tulcea (2), Vaslui (2), Argeş (1), Bistriţa-Năsăud (1), Buzău (1), Covasna (1), Ialomiţa (1), Hunedoara (1), Vâlcea (1), Vrancea (1).

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populației să ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.

surse: cnscbt.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate