Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A doua licitație pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Teiuș. Peste 960 de becuri, controlate prin telegestiune


Publicat

Modernizarea sistemului de iluminat public din Teiuș a fost scoasă din nou la licitație de Primărie, după ce prima procedură lansată în luna iunie a fost anulată. Reabilitarea integrală a sistemului de iluminat actual – pe o lungime de peste 29 de kilometri – va include, printre altele, înlocuirea și suplimentarea corpurilor de iluminat și implementarea unui sistem de telegestiune, pentru reducerea consumul de energie electrică și a emisiilor de CO2 cu cca. 71%.

Fiecare corp de iluminat va putea fi pornit/oprit sau să i se regleze intensitatea luminoasă atât în mod automat, conform unor programe prestabilite și / sau a unor senzori, cât și în mod manual. De asemenea, sistemul de telegestiune va permite reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat (spre exemplu pe străzi sau zone). 

Primăria Teiuș a lansat marți, 1 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a iluminatului public în oraș.

Valoarea totală estimată este de 3.016.161,64 de lei, fără TVA. 

Citește și Sistem modern de iluminat public, la Teiuș. Fiecare aparat va putea fi controlat individual, printr-un sistem de telegestiune

Reamintim faptul că prima licitație a fost lansată la începutul lunii iunie 2020 și avea o valoare estimată de 2.761.393,08 lei, fără TVA. Potrivit SEAP, procedura a fost anulată o lună mai târziu, pentru „Abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Din cauza aparitiei unor neconcordanțe între DALI și caietul de sarcini, precum și a intenției de a include în documentația de atribuire a licențelor (softurilor) s-a decis anularea procedurii, urmând ca procedura să fie reluată cât mai curând posibil”.

Sistemul de iluminat public din Orașul Teiuș a fost reabilitat în urmă cu cca. 15 ani și extins în fiecare an de către Serviciul de iluminat existent la nivelul Primăriei Orașului Teiuș. Potrivit DALI, în aceste conditii nu mai pot fi asigurate nivelele de iluminare recomandate de normele europene actuale. În prezent, serviciul de întreţinere a sistemului de iluminat din orașul Teiuș, constă în simple înlocuiri de lămpi şi componente ale aparatajului electric (balasturi sau ignitere), la solicitarea autorității publice locale.

Potrivit proiectului propus, se vor demonta cele 861 de aparate de iluminat vechi – necorespunzătoare, existente la nivelul orașului, și se vor înlocui cu aparate de iluminat tehnologia LED folosindu-se rețeau electrică existentă. Se vor monta 957 de aparate de iluminat stradale noi cu LED-uri, IP 66, pe stâlpii existenți.

Rezultate așteptate după finalizarea lucrărilor

– Consum anual de energie primară în iluminat public scăzut de la 373.512,71 kwh/an valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 108.352,86 kwh/an valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului.

– Gazele cu efect de sera scăzute de la 87,80 echivalent tone de CO2 valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 25,47 echivalent tone de CO2 valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului.

– Lungime sistem iluminat public modernizat în suprafață totală de 29.848 ml – valoarea indicatorului la începutul și la finalul implementării proiectului.

– Nivel de iluminare mediu crescut, astfel:

  • P5: de la 2,5 lx valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la o valoare a indicatorului de 3 – 4,5 lx la finalul implementării proiectului;
  • C5: de la 2,59 lx valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la o valoare a indicatorului de 7,5 lx la finalul implementării proiectului.

– Nivel de luminanță medie menținută minimă crescută, astfel:

  • M3: de la 0,34 cd/mp valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 1 cd/mp, valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului;
  • M4: de la 0,35 cd/mp valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 0,75 cd/mp, valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului;
  • M5: de la 0,25 cd/mp valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 0,5 cd/mp, valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului.

– Numărul de corpuri de iluminat instalate prin proiect crescut de la 861, valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 957, valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului.

– Numărul de puncte luminoase controlate prin telegestiune crescut de la 0, valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 957, valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Numărul de locuri din spitalele județului Alba. Cum se pregătesc autoritățile pentru creșterea numărului de infectări

Publicat

În județul Alba există în spitale 192 de locuri pentru pacienții COVID. Dintre acestea, aproximativ 32 sunt încă libere, spune prefectul de Alba, Nicolae Albu, contactat de Alba24.

Acesta a adăugat că în cazul în care este nevoie, numărul lor se poate suplimenta cu încă cel puțin 20, iar autoritățile județene sunt pregătite să crească numărul total cu încă 10%, prin reamenajarea spațiilor existente. Situația locurilor este însă dinamică și se schimbă de la o zi la alta. 

În Alba Iulia, la Spitalul Județean de Urgență nu mai sunt locuri nici la ATI, nici la Secția de Infecțioase care tratează bolnavii COVID. Autoritățile spun însă că există varianta suplimentării cu 4 paturi la ATI, dacă va fi cazul.

Locuri în spitalele din județ:

Abrud: 25 locuri – 2 libere

Sebeș: 14 locuri – 7 libere

Alba Iulia: 49 locuri – libere 0

Blaj: 24 locuri – 8 libere

Cugir: 16 locuri – 4 libere

Aiud Spitalul de Pnreumoftiziologie: 26 locuri – 3 libere

Aiud Spitalul Municioal: 8 locuri – 0 libere

Sebeș, Secția de Pediatrie: 8 libere

La Abrud există câteva containere în care sunt amenajate 28 de locuri, momentan libere, dar care pot fi activate în orice moment.

Autoritățile spun că numărul mare de cazuri pozitive este dat de numărul mare de teste zilnice care se fac în județ, printre cele mai multe din țară.

În județ au fost înregistrate 58 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 1 octombrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

Cazurile sunt răspândite pe tot teritoriul județului.

În prezent sunt 572 de cazuri active în județ. În condițiile în spitale sunt 160 de pacienți (în special cu simptome medii și grave), peste 400 sunt în izolare la domiciliu.

În total, 1891 persoane s-au infectat în județ, iar 1250 persoane au fost declarate vindecate. Dintre acestea, 69 de pacienți au decedat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O angajată a Primăriei Sebeș, descoperită cu COVID. Instituția își desfășoară activitatea cu o treime din personal

Publicat

Primăria Sebeș își desfășoară activitatea cu o treime din personal prezent la serviciu, preventiv, după ce o angajată a instituției s-a infectat cu noul coronavirus. Alte două treimi lucrează de acasă prin telemuncă.

Aceasta este contact direct al unui alt bolnav de COVID, descoperit anterior. Femeia lucrează la un sediu secundar al primăriei (cel din Arini).

Sediul instituției a fost dezinfectat, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Sebeș, la solicitarea Alba24.

De asemenea, o parte dintre angajați au fost testați. În fața sediului din Arini a fost amenajat un cort pentru lucrul cu publicul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noul primar, Gabriel Pleșa, despre o posibilă alianță cu PSD sau cu PNL pentru majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia

Publicat

Gabriel Pleșa a susținut, joi, prima conferință de presă după câștigarea funcției de primar al municipiului Alba Iulia.

Subiectul principal îl reprezintă consultarea publică pe care USR PLUS o va face în stradă, printre cetățeni, pentru a decide cu cine va face majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia: ori cu PNL ori cu PSD.

Întrebat de reporterul alba24.ro dacă, după consultare și negocieri, vor decide să facă o alianță cu PNL, iar liberalii îl vor propune ca viceprimar pe Voicu Paul, va accepta propunerea și colabora cu acesta noul primar, Gabriel Pleșa a declarat:

”Vreau să vă spun următorul lucru, nu aș vrea să fac speculații pe această temă. Aș vrea să spun despre acest lucru după ce se va decide majoritatea. Dacă va fi cu PNL, vom lua o decizie în echipă, decizia dacă o să acceptăm o propunere din partea PNL.

Voicu Paul a primit un vot de sancțiune din partea cetățenilor

Din punctul meu de vedere eu voi lucra categoric cu oricine vrea să vină să se pună în slujba orașului. Doar că trebuie să spun că, în urmă cu trei zile, oamenii au dat un vot de sancțiune, un vot de sancțiune împotriva vechii administrații, iar Voicu Paul a fost în centrul acestui vot de sancțiune și vom ține cont de acest lucru”, a declarat Gabriel Pleșa.

O posibilă alianță cu PSD

Gabriel Pleșa a fost singurul politician din Alba care, în urmă cu patru ani, a ieșit în stradă și a protestat împotriva Ordonanței 13, propusă de guvernarea PSD.

Noul primar a fost întrebat de reporterul alba24.ro, dacă ar urma să facă o alianță în Consiliul Local cu social-democrații, cum va fi văzut acest fapt de alegătorii USR PLUS, în condițiile în care adversarul politic al formațiunii este PSD.

”Asta s-a întâmplat acum patru ani (n.r. Ordonanța 13 și protestul la care a participat Gabriel Pleșa), atunci exista un PSD cu atacuri la justiție. Acum este o altă perioadă, până la urmă nu poți să judeci PSD de acum sau pe cei din Alba Iulia cu ce s-a întâmplat acum patru ani. Într-adevăr, doctrinar și nu numai, alianța USR PLUS a fost și este adversara PSD.

Însă datorită faptului că nu putem face o singuri o majoritate în Consiliul Local, și această variantă, dacă lumea ne va arăta acest lucru, trecem peste orgolii politice, trecem peste orice pentru oraș”, spune Pleșa.

De asemenea, Gabriel Pleșa a fost întrebat dacă de la București vor veni instrucțiuni clare care să le interzică o alianță cu PSD; acesta a spus că cei de la conducerea națională a alianței USR PLUS lasă la decizia filialelor, deoarece se respectă autonomia locală.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

2.086 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore, după 25.797 teste. 557 pacienți la ATI, 37 decese

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 129.658, potrivit datelor transmise joi, 1 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 2.086 infectări noi, depistate în ultimele 24 de ore. Este a doua zi cu peste 2000 de cazuri la nivel național.

Vezi și Îngrijorare la ALBA: 58 de infectări cu coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. Localitățile din care provin cazurile

Până miercuri, erau raportate 127.572 cazuri (2.158 noi), 4.825 decese (33 decese noi), 102.476 pacienți vindecați, 2.419.691 de teste în total; 26.021 în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere.

Situația cazurilor noi vs. numărul de testări din ultimele zile:

1 octombrie – 2.086 cazuri noi, după 25.797 teste (2.445.488 de teste în total; 25.797 efectuate în ultimele 24 de ore, 16.991 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.806 la cerere)

30 septembrie – 2.158 cazuri, după 26.021 testări (2.419.691 de teste în total; 26.021 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere)

29 septembrie – 1.470 cazuri noi după 21.330 teste (2.393.670 de teste în total; 21.330 în ultimele 24 de ore, 12.992 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.338 la cerere)

28 septembrie – 1.271 cazuri noi după 6.162 teste (2.372.340 de teste în total; 6.162 în ultimele 24 de ore, 4.306 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.856 la cerere)

25 septembrie – 1.629 cazuri noi, după 25.494 teste (2.328.322 de teste în total; 25.494 efectuate în ultimele 24 de ore, 15.879 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.615 la cerere)

23 septembrie1.767 cazuri noi la 24.745 testări (2.278.125 de teste în total; 24.544 efectuate în ultimele 24 de ore, 15.165 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.379 la cerere; raportate și rezultatele a 201 teste prelucrate anterior)

16 septembrie – 1.713 cazuri noi după 26.520 teste (2.136.544 de teste în total; 25.991 în ultimele 24 de ore, 16.542 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.449 la cerere; raportate și rezultatele a 529 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore) – record

27 august – 1.504 cazuri după 25.052 testări (1.730.420 teste în total; 25.052 în ultimele 24 de ore, din care 14.151 în baza definiției de caz și a protocolului medical, 10.901 la cerere)

Situația îmbolnăvirilor pe județe – 1 octombrie – sursă INSP:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

Mun. București – 17768 – 301

Suceava – 6602 – 38

Brașov – 6122 – 61

Prahova – 5950 – 65

Argeș – 5545 – 12

Iași – 5151 – 133

Bacău – 4553 – 104

Galați – 4335 – 58

Dâmbovița – 4078 – 55

Timiș – 4050 – 86

Bihor – 3621 – 26

Cluj – 3500 – 104

Ilfov – 3397 – 55

Neamț – 3259 – 41

Vaslui – 3085 – 65

Constanța – 2972 – 122

Dolj – 2881 – 51

Buzău – 2800 – 26

Arad – 2737 – 39

Vrancea – 2722 – 22

Brăila – 2405 – 11

Hunedoara – 2382 – 34

Vâlcea – 2329 – 54

Sibiu – 2241 – 50

Maramureș – 2107 – 35

Gorj – 2000 – 21

Mureș – 1894 – 31

Alba – 1884 – 54 (1.891 cazuri, potrivit DSP Alba, 58 cazuri noi)

Olt – 1872 – 22

Botoșani – 1684 – 13

Bistrița – Năsăud – 1524 – 13

Mehedinți – 1430 – 4

Caraș – Severin – 1382 – 27

Teleorman – 1352 – 88

Ialomița – 1274 – 20

Covasna – 1241 – 8

Giurgiu – 1140 – 27

Harghita – 1030 – 31

Tulcea – 912 – 26

Călărași – 846 – 16

Sălaj – 743 – 14

Satu Mare – 728 – 23

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 103.994 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 509 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / probe pozitive la retestare:

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate