Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ajutoare de minimis pentru agricultura ecologică și compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice

Publicat

teren, teren agricol, parcele Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, trei Hotărâri care vin în sprijinul agricultorilor. Este vorba despre introducerea unei noi perioade de depunere a cererilor de ajutor pentru schema de minimis în sistemul de agricultură ecologică, acordarea unui ajutor pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada ianuarie – august 2014 și completarea listei beneficiarilor programelor naționale de sprijinire a sectorului vitivinicol care pot primi sprijin din partea Uniunii Europene pentru promovarea vinurilor cu instituțiile sau autoritățile publice.

Prima dintre acestea se referă la introducerea unei noi perioade de depunere a cererilor de ajutor pentru schema de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploatațiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică”. Noua perioadă va fi de 60 de zile, începând de la data intrării în vigoare a actului normativ. Se estimează că acest ajutor că va fi acordat unui număr total de 9.600 de beneficiari.

A doua Hotărâre se referă tot la o schemă de minimis de ajutor pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate în perioada ianuarie – august 2014, care se acordă pentru sectorul vegetal. De prevederile acestei Hotărâri urmează să beneficieze un număr de peste 7.500 de producători agricoli, resursele financiare necesare, în sumă de 28,229 milioane lei, fiind asigurate de la bugetul de stat. Ajutoarele de minimis se plătesc întreprinderilor într-o singură tranșă, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

În fine, prin cea de-a treia Hotărâre, se completează lista beneficiarilor programelor naționale de sprijinire a sectorului vitivinicol care pot primi sprijin din partea Uniunii Europene pentru promovarea vinurilor cu instituțiile sau autoritățile publice, după caz, aflate în asociere, în condițiile legii, cu una sau mai multe dintre formele asociative profesionale ale sectorului vitivinicol. Măsura vine ca urmare a modificării unor reglementări ale Uniunii Europene și va avea, printre efecte, punerea în valoare a potențialului de producție, promovarea cu prioritate a soiurilor românești pentru vin, competitive pe plan european, precum și acțiuni de informare asupra schemei denumirilor de origine controlată și a indicațiilor geografice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement