Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alimentele bogate în seleniu îmbunătățesc starea pacienților cu Alzheimer. Care sunt acestea

Publicat

Un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer. 

Datele apar într-un studiu realizat de Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong, relatează marţi Xinhua.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista „Critical Reviews in Food Science and Nutrition”, potrivit Agerpres.

Potrivit studiului, alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, arătând astfel potenţialul unei noi strategii alimentare pentru pacienţii cu Alzheimer.

Alzheimer este o boală neurologică caracterizată prin pierderea memoriei şi scăderea capacităţii de învăţare, care poate afecta capacitatea unui individ de a efectua activităţi zilnice şi poate înrăutăţi calitatea vieţii.

Există un interes tot mai mare pentru alimentele bogate în seleniu în studiul Alzheimer.

O echipă formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong şi din alte instituţii a propus un potenţial mecanism de intervenţie cu alimente bogate în seleniu pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor afectate de această boală.

Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în numeroase plante şi microorganisme, precum cruciferele, drojdia şi ciupercile.

În ce alimente se găsește seleniu

Seleniul este un mineral important pentru sănătatea umană și se găsește în multe alimente, printre care se numără:

  • Nuci braziliene
  • Pește și fructe de mare, în special ton, cod, creveți și midii
  • Carne roșie, în special organe, cum ar fi ficatul
  • Pui, curcan și alte carne de pasăre
  • Ovăz și alte cereale integrale
  • Ouă
  • Leguminoase, cum ar fi fasolea și linte
  • Semințe de susan și de floarea-soarelui

Este important să nu consumați prea mult seleniu, deoarece un exces poate fi toxic. Doza zilnică recomandată pentru adulți este de aproximativ 55 mcg.

Ce este Boala Alzheimer

Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează creierul și care duce la pierderea funcțiilor cognitive, precum memoria, gândirea și capacitatea de a lua decizii.

Simptomele bolii Alzheimer se dezvoltă treptat și includ pierderea memoriei, confuzia, schimbări ale personalității și probleme de comunicare.

În prezent, nu există nici un tratament care să vindece complet boala Alzheimer, dar anumite medicamente și terapii pot ajuta la încetinirea progresiei bolii și la ameliorarea simptomelor.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax