Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ambasadorii Angolei și Pakistanului și reprezentanții mai multor universități au vorbit despre „Internaționalizarea învățământului superior”, la UAB

Publicat

YouTube video

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat, în cadrul „Danube Education Forum” , conferința „Internaționalizarea Învățământului Superior”, la care au participat ambasadorii Angolei și Pakistanului, dar și reprezentanți ai mai multor universități din Cluj-Napoca, Brașov, București, Timișoara și Alba Iulia.

Subiectele aduse în discuție de către invitații din străinătate au fost drepturile fundamentale ale tinerilor la o educație internețională și rolul acesteia în formarea unei societăți bazate pe colaborare interculturală, beneficiile aduse țărilor din care provin tinerii și ale țărilor unde își fac studiile, dar și impedimentele create de dificultatea obținerii vizelor de studiu pentru cetățenii unor țări din afara comunității europene.

Ambasadorul Pakistanului în România, E.S. Rab Nawaz Khan, a precizat că România este una dintre țările preferate de tinerii pakistanezi pentru formarea educației superioare, atât din considerentul unui mediu prietenos dar și al costurilor moderate. Cu toate că mulți studenți pakistanezi aleg să studieze în România, studenții români nu au aceeași deschidere pentru a urma cursurile la o instituție pakistaneză, potrivit ambasadorului.

Ambasadorul Angolei în România, E.S. Toko Diakenga Serão, a vorbit despre „universalitatea universităților”, care ar trebui să fie un principiu de bază pentru formarea unei forțe de muncă bine pregătită. „Pentru o țară ca a mea, aflată într-o situație post-conflictuală, internaționalizarea educației ar putea însemna ceea ce un poet angolez numește întâlnirea dintre date și științe”, a menționat ambasadorul. Potrivit acestuia, în România sunt mulți studenți angolezi, și există și români care se specializează în diferite domenii în Angola, și care sunt „cei mai importanți ambasadori ai României acolo”. Educația internaționalizată a tinerilor este cea mai bună metodă de a împărtăși viziuni și o „cheie a păcii în lume”, a mai spus acesta.

Reprezentanții universităților din România au vorbit despre cadrul propice pentru formarea tinerilor din toate colțurile lumii, în România, prin oferta de studii în limbi străine și cadre didactice pregătite pentru a putea susține nevoile educaționale ale studenților.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. abu bakr

    vineri, 12.04.2013 at 18:17

    „drepturile fundamentale ale tinerilor la o educație internețională”..hai ca am mai auzit o perla. Oxforde,pazea ca vine mandea!!!.. daca e dreptul meu,trebuie musai sa-l iau…prostii,nu exista asa ceva!!! Nici un „drept la o educatie internationala”..
    si ma intreb,sfertodoctii astia inteleg pe cine vpr sa le vina—-talibani din scoli coranice din porkistan? sau foste guerrile ,vinovate de masacre in Angola??!! Ce conteaza ca isi fac colonii aici si fac evaziune si criminalitate! sa aiba ei bani,sa-si mareasca salariile si asa prea mari,ca sa folosesc un eufemism…

  2. gelutzatichiutza

    sâmbătă, 13.04.2013 at 12:42

    aka abu bakr, esti doar invidios, sau ti-e teama ca nu vei face fată?

    • gelutzatichiutza

      sâmbătă, 13.04.2013 at 12:56

      nu inteleg de unde atata noapte a gandirii sa consideri toti cetatenii pakistanezi teroristi și pe cei angolezi guerille? probabil ai vazut prea multe filme. In realitate, e cu totul altfel. În vestul Europei și SUA, sunt pline universitățile de indieni, pakistanezi, angolezi etc și care, culmea, nu pun bombe, ci dezvoltă abordarea multiculturală a procesului de invatamant, aduc o gramada de fonduri necesare intretinerii institutiilor de invatamant. Bașca, la intoarcerea în tările de origine, pot forma o baza de plecare pentru relații economice cu astfel de state, de obicei exportatoare de resurse naturale pe care noi le luam, în prezent, la preturi de cateva ori mai mari de la intermediari proveniti din state cărora nu le e teama să aibă relatii pragmatice cu aceste țări pe care tu le incuzi, în mod obtuz, într-o axa a raului. Sigur, există probleme, pot fi și riscuri, poate dintr-o sută de studenti or fi și doi care au intentii infractionale, dar asta cred ca e treaba organelor de resort sa identifice si sa previna, ca și acolo sunt salarii mari, nu numai la universități.

  3. Pingback: Lobby pentru internaționalizarea învățământului superior, la UAB. Rectorul Daniel Breaz: „Studenții străini aduc venituri mari la bugetul universității” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax