Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ANPC anunță controale la Wizz Air și Ryan Air. Sute de sesizări înregistrate. Ce a pățit un albaiulian

Publicat

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat vineri că a început o investigație de fond, la companii aeriene care activează pe teritoriul României, necesară ca urmare a sesizărilor primate, referitoare la serviciile oferite de acestea, inclusiv Wizz Air și Ryan Air. 

” De la Cuza am învățat că nu trebuie folosite două măsuri pentru același lucru. Povestea cu ocaua mică.

Dacă s-a evaluat activitatea unei companii aeriene, atunci trebuie să o verificăm și pe a celorlalte, aflate în aceeasi situație.

Trist este că aici povestea va fi mai lungă, cele două nefiind de pe teritoriul României.

Chiar și pe jos, pentru că avioanele lor nu prea mai zboară, vom ajunge la destinație și măsurile vor fi în consecință!

Drum bun să avem!” a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, într-un comunicat.

Câte sesizări a primit ANPC din partea românilor pentru zboruri anulate

Investigația este realizată de către Direcția Generală de Control și Supraveghere Piață, împreună cu Centrul European al Consumatorilor România (ECC Romania), care instrumentează sesizările transfrontaliere ale consumatorilor.

Până în acest moment, începând cu 30 aprilie 2021, ECC Romania a înregistrat, 500 de solicitări referitoare la serviciile Wizz Air și 114 referitoare la serviciile Ryan Air.

În prezent, se centralizează toate reclamațiile, pe această temă, de pe teritoriul României, la nivelul ANPC.

Pentru a putea completa si definitiva informațiile, ANPC recomandă românilor să se adreseze, în primă instanță, operatorilor economici de transport aerian sau agențiilor de turism intermediare, pentru soluționări amiabile.

În situația în care drepturile acestora sunt încălcate, aceștia trebuie să se adreseze autorităților competente, reamintind totodată că, în conformitate cu Regulamentul European nr. 261, consumatorii au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro, pentru un zbor anulat.

De asemenea, acest lucru este valabil chiar și în situația în care compania aeriană a asigurat un zbor alternativ.

Recuperarea compensațiilor se poate face fie amiabil, la operatorul economic, fie prin intermediul ANPC și ECC Romania, care realizează acest lucru, cu titlu gratuit, au mai transmis reprezentanții ANPC într-un comunicat.

Experiența unui albaiulian pe aeroportul din Dortmund

La sfârșitul lunii iunie, zborurile Wizzair din Dortmund spre Timișoara și Cluj au fost anulate, fără nicio explicație din partea companiei.

După ce au fost dați jos dintr-un avion ”de ocazie”, sute de români au rămas blocați pe aeroport, de unde vor fi scoși afară după ora 23,00, pentru că aeroportul se închide.

Sute de români, unii dintre ei cu copii au așteptat fost urcați după câteva ore într-un alt avion al companiei cu destinația Cluj Napoca. Pasagerii și-au ocupat locurile, bagajele au fost urcate în cală, dar după o oră personalul companiei i-au anunțat că și această cursa a fost anulată.

O persoană din Alba Iulia  care urma să se plece din Dortmund spre Timișoara, spune că din cauza haosului provocat de Wizzair, sute de români, unii cu copii, așteaptă în aeroport, fără să primească vreo explicație din partea Wizzair.

Pasager Wizz Air: ”Stăm în aeroport, nu ne spune nimeni ce se întâmplă. La 23,00 ne scot afară”

” Nu ne spune nimeni care este motivul pentru care avioanele și-au anulat zborurile. Sunt oameni cu copii care stau și așteaptă în aeroport. Sunt oameni la care le-a fost dat tot programul peste cap.

De exemplu o femeie trebuie să meargă la înmormântarea unei rude, iar acum nu știe nici dacă mai are rost să plece, pentru că nu mai are cum să ajungă.

Eu de exemplu am mașina în parcare la aeroportul din Timișoara. Zborul a fost anulat și m-au urcat într-un avion de Cluj. Ca să-mi recuperez mașina trebuia să găsesc o soluție să merg încă 350 de km până la Timișoara și de acolo înapoi tot spre Cluj, pentru ca locuiesc în Alba Iulia.

Dar m-au dat jos și din avionul de Cluj Napoca. Acum stau și aștept să ne zică cineva, ceva. Dar nici nu ne baga în seamă. ”

La ora 23,00 aeroportul din Dortmund se închide, iar toți pasagerii care trebuiau să ajungă la Timișoara și Cluj, vor fi scoși afară. O cameră de hotel costă 100 de euro/ noapte iar dimineață nu se știe dacă vor avea cu ce ajunge în România.

Citește întreaga experiență AICI:

sursa foto: arhivă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax