Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Munții Apuseni, în topul CNN al celor mai frumoase locuri din Europa în 2022. Vacanța ideală: păduri străvechi și stânci de calcar

Publicat

Foto: Romulus Oprișcan

Postul american de televiziune CNN a publicat miercuri, 13 iulie 2022 un nou top al celor mai frumoase destinații din lume.

Printre acestea se află și Munții Apuseni, despre care jurnaliștii CNN scriu că ”reprezintă vacanța de vară ideală, cu temperaturi mai răcoroase și poteci neaglomerate prin păduri străvechi și stânci de calcar”.

Apusenii sunt singura destinație din România care a prins topul CNN, care mai include destinații precum Lisabona (Portugalia), Plovdiv (Bulgaria), Pompei (Italia), Atena (Grecia), și alte câteva destinații din Irlanda, Germania, Polonia, Belgia, Franța, Olanda și altele.

Munții Apuseni au fost plasați pe locul 3 ca destinație, după Picos de Europa din Spania și Lofoten Island din Norvegia. AICI: poți vedea mai multe locuri frumoase din Apuseni: Cascade, peșteri și peisaje

”Picos de Europa este unul dintre lanțurile muntoase cele mai trecute cu vederea din vestul Europei. Vârfurile de calcar zimțate și cheile adânci sunt străbătute de trasee de drumeții bine marcate, cu peșteri adânci care ademenesc călătorii mai îndrăzneți. Telecabina vertiginoasă Fuente Dé oferă vederi uriașe și acces la trasee excelente de mers pe jos” scrie CNN.

Picos de Europa. Foto: turismocastillayleon.com

Pe locul al doilea sunt Insulele Lofoten din Norvegia. În adâncul Cercului Arctic, Insulele Lofoten din Norvegia sunt o destinație de vis pentru pasionații și iubitorii de tură și cei care preferă aventurile departe de drumurile bătătorite.

Satele de pescari și arheologia vikingă perfect conservată sunt alte motive ample pentru a ajunge acolo.

Apusenii, poteci neaglomerate prin păduri străvechi și stânci de calcar

”Parte a Munților Carpați de Vest din Transilvania, Apusenii reprezintă vacanța de vară ideală, cu temperaturi mai răcoroase și poteci neaglomerate prin păduri străvechi și stânci de calcar.

Urșii bruni și lupii se plimbă pe aceste dealuri, deși este nevoie de răbdare și un ochi atent pentru a le observa. Alpiniștii pot încerca o serie de trasee…” se arată în descrierea acestor munți.

Fauna, flora, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților completează seria de motive care-l descriu drept un loc pe care niciun turist nu ar trebui să-l rateze.

Ghețarul de la Scărișoara, Poarta lui Ionele, Ghețarul Vârtop, Peștera Urșilor, Cascada „Vălul Miresei” sau Lacul Tarnița sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă.

Vezi și: Cele mai frumoase locuri de vizitat în MUNȚII APUSENI. Cascade, peșteri și peisaje care îți taie respirația

Jurnaliștii de la CNN remarcă și interesul ridicat al americanilor pentru vacanțele europene și oferă drept argument și cel mai ridicat raport dolar/euro din ultimii 20 de ani, ceea ce înseamnă un sejur mai ieftin pentru ei.

De asemenea, articolul vorbește despre destinațiile europene spectaculoase (inclusiv cele mai puțin cunoscute), conexiunile feroviare de mare viteză și despre alte motive care fac o călătorie ”epică”.

Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022, potrivit CNN:

Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Picos de Europa, Spania

Locul primului parc național al Spaniei, Picos de Europa este unul dintre lanțurile muntoase ce oferă priveliști uimitoare și are acces la trasee excelente de drumeție.

2. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Insulele Lofoten, Norvegia

Insulele Lofoten din Norvegia sunt o destinație de vis pentru iubitorii de natură și pentru cei care își doresc aventuri departe de zone aglomerate.

3. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Munții Apuseni, România

Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România este reprezentată de zona Munților Apuseni. Fauna, flora, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților completează seria de motive care-l descriu drept un loc pe care niciun turist nu ar trebui să-l rateze

4. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Efes, Turcia

Orașul antic greco-roman Efes este cel mai complet oraș descoperit în Europa, datorită săpăturilor și restaurărilor minuțioase.

5. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Avignon, Franța

Pentru un oraș cu mai puțin de 100.000 de locuitori, Avignon are o abundență incredibilă de atracții istorice și culturale.

6. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Lisabona, Portugalia

Capitala portugheză a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimii ani, devenind o destinație gastronomică ideală.

7. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Peninsula Dingle, Irlanda

Peninsula Dingle, din comitatul Kerry, pe coasta de sud-vest a Irlandei, este paradis pentru cei care adoră călătoriile aventuroase.

Plovdiv, Bulgaria

Al doilea oraș ca mărime al Bulgariei, Plovdiv a fost, alături de Matera din Italia, Capitală Culturală Europeană în 2019. Orașul este una dintre cele mai vechi așezări din Europa.

8. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Pompeii, Italia

Atrage peste 2,5 milioane de vizitatori pe an și rareori există o perioadă liniștită pentru a vizita Pompeii, însă merită pe deplin.

Orașul antic perfect conservat, îngropat după erupția vulcanului Vezuviu din 79 d.Hr., Pompeii este diferit de orice altceva din Europa, spune CNN.

9. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Atena, Grecia

Ruinele sale antice sunt o atracție uriașă, iar orașul în sine este unul dintre cele mai fascinante din Europa.

10. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Salzburg, Austria

Cu Alpii care se profilează peste Cetatea Hohensalzburg din secolul al XI-lea și o serie de palate și biserici frumoase, Salzburg este, fără îndoială, cel mai pitoresc oraș din Europa centrală, potrivit CNN.

11. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Henne Strand, Danemarca

Henne Strand este un paradis de vacanță pentru toți cei care iubesc să-și petreacă timpul în aer liber.

12. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Bruges, Belgia

Străzile sale medievale și canalele întortocheate au un farmec distinct. Este supranumit ”Veneția Nordului”.

13. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Düsseldorf, Germania

Düsseldorf este un oraș ultramodern și gazda târgului de artă celebru la nivel internațional, Art Düsseldorf.

14. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Wrocław, Polonia

Cracovia și Varșovia sunt deja cunoscute, dar Wrocław este un oraș polonez cu o arhitectură superbă.

15. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Groningen, Olanda

Tânăr și modern, Groningen este o alternativă la Amsterdam. Canalele și clădirile clasice olandeze sunt similare, însă lipsesc valurile de turiști.

16. Cele mai frumoase locuri din Europa în 2022: Cairngorms, Scoția

Al doilea parc național al Scoției este considerat drept unul dintre cele mai sălbatice locuri din Marea Britanie.

Foto: Romulus Oprișcan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax