Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autostrada Sebeș-Turda: Groapa de gunoi care blochează construcția Nodului Rutier Alba Iulia Sud va fi curățată de CNAIR

Publicat

Prezent vineri alături de ministrul Lucian Bode la o întâlnire cu antreprenorii firmelor care construiesc loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda, directorul CNAIR Sorin Scarlat a anunțat că s-a găsit soluția în cazul gropii de gunoi care blochează lucrările de la Nodului Rutier Alba Iulia Sud.

”Am gasit o soluție. Deșeurile din groapa de gunoi vor fi excavate, iar materialele rezultate din excavare vor fi puse într-un proces de selecție. Deșeurile vor fi transportate într-un depozit autorizat. Este o activitate pe care CNAIR o va face pe cheltuiala companiei, pentru a debloca lucrările sin acea zonă”, a declarat Scarlat.

CITEȘTE ȘI VIDEO: Întâlnirea ministrului Transporturilor cu antreprenorii care construiesc Loturile 1 și 2 ale autostrazii Sebeș-Turda

Groapa de gunoi care blochează lucrările de construcție la o bretea a Nodului Rutier Alba Iulia Sud (de pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda) se află în apropierea cartierului albaiulian Partoş și a fost făcută înainte de 1990, ulterior fiind închisă și acoperită cu pământ.

În momentul în care a fost descoperită, la începutul anului 2019, lucrările au fost suspendate, iar antreprenorul a cerut informaţii şi soluţii de la Primăria Alba Iulia și apoi de la CNAIR.

Soluția propusă la acea vreme era relocarea deșeurilor din această zonă în gropi, pe lângă digul Mureşului, însă erau așteptate și concluziile autorităţilor cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului.

Vezi și Ministrul Transporturilor și constructorii promit că vom circula pe autostradă între Sebeș și Aiud, până la sfâșitul anului 2020

Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda (Sebeş – Sântimbru) are o lungime de 17 km.

Contract lucrări (tip Fidic Galben), antreprenor Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii SRL,

Preț: 541.739.137,21 lei fără TVA (460.478.266,63 lei – Fondul de Coeziune 85% şi 81.260.870,58 lei – Guvernul României 15%).

Data de începere lucrări potrivit contract: 2.12.2014, cu 4 luni realizare proiect tehnic şi 18 luni execuţie lucrări. Termenul inițial de finalizare din proiect: octombrie 2016

Contract supervizare: inginer Egis Romania SA (5.156.196 lei fără TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate