Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru proba la alegere în funcție de profil și specializare. Testele oficiale

Publicat

examen test

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziția absolvenților de liceu modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2019. Proba la alegere în funcție de profil și specializare este programată joi, 4 iulie. Primele rezultate vor fi cunoscute în 8 iulie.

Luni, absolvenții au susținut proba scrisă de Limba și literatura română, iar marți proba de Limba maternă. Miercuri, au avut proba obligatorie a profilului, iar joi vor avea proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit IŞJ Alba, la sesiunea de vară – Bacalaureat 2019, sunt înscriși 2.523 de absolvenți, din care 2.202 sunt din promoția curentă (24 de la seral și 2.178 la zi).

La poba la alegere a profilului și specializării – E.d) sunt înscriși 2.390 candidați din Alba.

MODELE de SUBIECTE publicate de Ministerul Educației pentru Bacalaureat 2019 – proba obligatorie a profilului:

Anatomie / Biologie

E_d_anat_fiz_gen_ec_um_2019_var_model_LRO

E_d_anat_fiz_gen_ec_um_2019_bar_model_LRO

E_d_bio_veg_anim_2019_var_model_LRO

E_d_bio_veg_anim_2019_bar_model_LRO

Chimie

E_d_chimie_anorganica_2019_var_model_LRO

E_d_chimie_anorganica_2019_bar_model_LRO

E_d_chimie_organica_2019_var_model_LRO

E_d_chimie_organica_2019_bar_model_LRO

Fizică

E_d_fizica_teoretic_vocational_2019_var_model

E_d_fizica_teoretic_vocational_2019_bar_model

E_d_fizica_tehnologic_2019_var_model

E_d_fizica_tehnologic_2019_bar_model

Geografie

E_d_geografie_2019_var_model

E_d_geografie_2019_bar_model

Informatică

E_d_Informatica_2019_sp_MI_C_var_model_LRO

E_d_Informatica_2019_sp_MI_bar_model_LRO

E_d_Informatica_2019_sp_MI_Pascal_var_model_LRO

E_d_Informatica_2019_sp_SN_C_var_model_LRO

E_d_Informatica_2019_sp_SN_bar_model_LRO

E_d_Informatica_2019_sp_SN_Pascal_var_model_LRO

Vezi integral BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

CALENDARUL examenului de Bacalaureat Național 2019, sesiunea iunie – iulie, probele scrise:

1 iulie 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

2 iulie 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

8 iulie 2019: afișarea rezultatelor (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00)

9-12 iulie 2019: rezolvarea contestațiilor

13 iulie 2019: afișarea rezultatelor finale

Prima etapă a examenului de maturitate, în sesiunea de vară din acest an, s-a desfăşurat în perioada 3-13 iunie, cu probele orale. În urma acestora, candidaţii primesc calificative: experimentat, avansat sau mediu.

A doua sesiune a Bacalaureatului 2019 începe în 21 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie.

REGULI PENTRU EXAMEN

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen:

– orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor

– telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice care vizează organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

După parcurgerea etapelor menţionate, candidaţii vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile în acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax