Connect with us
Advertisement

Educație

Bani în plus sau primă de instalare pentru profesorii care merg să predea la sate. Planurile ministerului

examen profesor

Publicat

Ministerul Educației are în plan acordarea unor prime de instalare sau creșteri de salarii pentru profesorii din zonele dezavantajate.

Precizările au fost făcute luni, de ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferință de presă, referitor la proiectul Legii învățământului universitar.

”Înțelegerea în coaliție este că tot ceea ce ține de grila de salarizare va fi prevăzut în legea specială, însă, ca principiu, noi plecăm de la ideea unei salarizări mult mai bune, în acord cu rolul pe care profesorii îl au, profesorii și educatorii îl au în ansamblul social.

În ceea ce privește profesorii din zonele dezavantajate, ne propunem, pe de o parte, să avem un coeficient suplimentar de finanțare al acelor școli și, în plus, avem o serie de beneficii care vizează prime de instalare sau posibilitatea de creștere a salariului pentru cei care merg în comunitățile unde, într-adevăr, este mai greu din punct de vedere al inegalităților de achiziții între copii, din punct de vedere al distanței față de centrele mari.

Ne propunem chiar și identificarea unor zone prioritare de investiții în educație, avem o astfel de formulare, în așa fel încât să putem direcționa finanțarea necesară acolo unde este nevoie de ea”, a declarat Ligia Deca.

Prima de instalare pentru profesorii din mediul rural

Proiectul Legii învățământului preuniversitar, obținut de surse de Edupedu.ro, prevede că profesorii care se vor titulariza în mediul rural ar putea primi o primă de instalare în valoare de 5 salarii medii brute pe economie.

”Personalul didactic repartizat cu statut de cadru didactic titular în unităţi de învăţământ aflate în zone defavorizate, stabilite, cu consultarea partenerilor de dialog social prin ordin al ministrului educaţiei, beneficiază de o primă de instalare neimpozabilă egal cu 5 salarii minime brute pe ţară cu condiţia asumării unei perioade minime de 5 ani şcolari.

Sporul se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei şi se acordă o singură dată, indiferent de numărul de repartizări/ transferuri/ pretransfer”, potrivit proiectului citat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement