Connect with us
Publicitate

BLAJ

Bibliotecă municipală ultramodernă, cu lift, în Blaj. A fost deschisă licitația pentru serviciile de asistență tehnică

Publicat

O nouă etapă pentru construirea unei biblioteci ultramoderne în municipiul Blaj. Reprezentanții administrației locale au lansat luni o licitație pentru servicii de asistență tehnică din partea diriginților de șantier. 

Clădirea va fi concepută special pentru funcțiunea de bibliotecă și va fi adaptată la nevoile tuturor beneficiarilor. Construcția va avea un sistem de umbrire cu lamele metalice, lift, sistem de panouri fotovoltaice și alte dotări pentru un confort și o siguranță sporită. Valoarea estimată a investiției depășește 14 milioane de lei, cu TVA inclus. 

Primăria Blaj a lansat luni, 15 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru servicii de asistență tehnică din partea diriginților de șantier pentru obiectivul de investiție „Construire clădire bibliotecă”.

Valoarea totală estimată este de 111.600 de lei, fără TVA. 

Vezi și FOTO: Bibliotecă ultramodernă cu sistem de umbrire, lift și panouri solare, în municipiul Blaj. Cum va arăta clădirea

Potrivit documentației tehnice, noua clădire va fi o construcție ultramodernă, special concepută pentru funcțiunea de bibliotecă, cu un confort și o siguranță sporită, facilități pentru operarea de către persoane cu dizabilități și o infrastructură adaptată la nevoile tuturor beneficiarilor.

Noua Bibliotecă Municipală din Blaj va avea mai multe de săli de lectură, depozite de carte, birouri, o sală multifuncțională, o sală de protocol, o ludotecă (bibliotecă de jucării, puzzle-uri și jocuri pentru copii sau familii) și o terasă. Suprafața utilă a construcției (subsol, parter + supantă (parter înalt) și etaj) va fi de 1.983,75 de metri pătrați.

Terenul pe care se dorește construirea bibliotecii se află în municipiul Blaj, în Piața 1848 și are o suprafață de 3.647 mp. Noua clădire va avea un regim de înălțime S + P (Parter – supanta) + E și o suprafață construită de 630 mp.

 

 

În perioada de operare vor fi create locuri de muncă noi, pentru asigurarea întreținerii și funcționării obiectivului. Astfel, în prezent sunt 5 posturi de bibliotecare din care 2 ocupate și 3 libere și vor fi create 3 locuri de muncă noi.

Finisaje interioare: 

Spațiile interioare vor fi finisate pe pereți cu zugrăveli lavabile transpirante și placaje din faianță. Pardoselile încăperilor vor fi finisate cu mochetă, parchet și gresie. Tâmplăria interioară va fi realizată din lemn și MDF, fiind astfel asigurat confortul termic și fonic necesar desfășurării în bune condiții a activităților.

Finisaje exterioare:

Clădirea va fi finisată la exterior cu tencuială decorativă, cărămidă aparentă și lamele metalice pentru umbrire. Ferestrele și exterioare vor avea tâmplăria metalică și din PVC cu sticlă în sistem termopan – tripan, aceasta din urmă având caracteristici termoizolatoare superioare.

Sistemul de umbrire cu lamele metalice va suplimenta asigurarea confortului termic în clădire prin adaptarea în funcție de însorire. Astfel, lamelele metalice se vor mișca în vederea obturării luminii și a razelor UV pe timp de vară, astfel încât sticla din cadrul tâmplăriei să fie protejată împotriva supraîncălzirii, crescând astfel confortul termic interior și reducând consumul de energie necesar climatizării clădirii.

 

De asemenea, s-a propus montarea unui sistem de panouri fotovoltaice de 40 KW, cu o producție medie zilnică anuală de 136 KWh, la o producție anuală totală de 47.600 kWh. Încălzirea clădirii și prepararea apei calde se va realiza cu o centrală termică, compusă din două cazane de 100 KW fiecare, pe combustibil gaz metan, amplasată într-un spațiu tehnic de la subsol special destinat acestui scop.

Construcția va fi realizată în așa fel încât să fie accesibilă persoanelor cu dificultăți la mers, persoanelor blocate în scaun rulant sau persoanelor cu dificultăți de mișcare a brațelor. Accesul în clădire se va putea face de la nivelul amenajării exterioare a terenului, printr-o rampă, astfel încât efortul depus să fie minim.

 

De asemenea, clădirea va fi prevăzută cu un lift dimensionat corespunzător pentru a fi accesat ușor și de către persoanele cu dizabilități.

Pentru asigurarea accesului pietonal se vor realiza alei și trotuare finisate cu covor de piatră. Acesta va fi alcătuit din piatră cu granulație variabilă între 2 și 10 mm. Granulele de piatră vor fi îmbinate cu un liant transparent cu rezistență ridicată pentru utilizare la exterior (ex. rășină epoxidică).

Pavarea zonei de acces auto se va realiza cu pavele pentru trafic auto, de formă pătrată sau dreptunghiulară, pe pat de nisip.

În zona verde se vor planta arbori cu o înălțime a coroanei de cca. 5 – 7 metri, și se vor așterne rulouri de gazon de tip sport, cu o rezistență ridicată. Pentru asigurarea irigării gazonului se va prevedea un sistem de irigare automatizat.

Potrivit documentației tehnice, costurile estimate pentru realizarea investiției, cu luarea în considerare a costurilor unor investiţii similare, ori a unor standarde de cost pentru investiţii similare corelativ cu caracteristicile tehnice şi parametrii specifici obiectivului de investiţii sunt între 14.728.621,75 lei și 16.414.898,44 de lei, cu TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax