Educație
Calendar oficial: Simulare Evaluare Națională 2024 și Bacalaureat 2024. Ministrul Educației, precizări despre examenele naționale
Schimbări la Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024: Ministerul Educației a anunțat recent calendarul oficial pentru testele de simulare la Evaluarea Națională și Bacalaureat în cadrul anului școlar 2023-2024.
Cu datele deja stabilite, elevii claselor a VIII-a și a XII-a se pregătesc pentru simulările la examenele esențiale care vor avea loc în luna februarie și martie.
Când încep examenele naționale în 2024: Evaluare Națională și Bacalaureat
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat care sunt schimbările din acest an la examenele naţionale, respectiv Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024.
Potrivit ministrului Educaţiei, Ligia Deca, pentru clasa a VIII-a, Evaluarea Națională începe pe 25 iunie, iar pentru Bacalaureat 2024, probele scrise încep pe 1 iulie.
Mai mult, anul acesta simulările se vor desfășura mai devreme cu adaptarea programei după care se vor desfășura simulările tocmai pentru a avea mai mult timp de recuperare.
„În funcție de rezultatul simulării, să se poată organiza la scoală sesiuni de consolidare, de recuperare, astfel încât rezultatele de la evaluare să fie unele bune pentru toți copiii.
Evaluare digitalizată la Simulare și la examenele naționale
Astfel simulările pentru clasa a VIII-a încep pe 5 februarie, iar pentru clasa a XII-a ele vor începe pe 4 martie.
Evaluarea, atât la simulări, cat şi la examene va fi digitalizata. Sesiunea de Bacalaureat de toamna din acest an s-a desfășurat cu evaluarea digitalizata asta înseamnă că toți profesorii corectori corectează într-o platforma şi se reduce astfel riscul de punctaje greșite din cauza oboselii, încărcarea pentru acel barem, crește si ușurința.
Simulare Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a
Conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației, simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a va începe pe 5 februarie, cu prima probă dedicată a Limbii și literaturii române.
A doua zi, elevii vor susține proba la Matematică, urmată de proba la Limba și literatura maternă pe 7 februarie.
Rezultatele acestor simulări vor fi comunicate pe 23 februarie, oferind astfel elevilor oportunitatea de a-și evalua performanțele și de a identifica eventualele zone care necesită îmbunătățiri.
Citește și Evaluare Națională 2024: Modele de subiecte la ROMÂNĂ și MATEMATCĂ pentru elevii de clasa a VIII-a
- 5 februarie – Limba și literatura Română
- 6 februarie – Matematică
- 7 februarie – Limba și literatura maternă
- 23 februarie – Publicarea rezultatelor
Simulare Bacalaureat 2024 pentru absolvenții de liceu
Pentru absolvenții de liceu, simularea Bacalaureatului 2024 este programată în perioada 4-7 martie, acoperind o gamă largă de discipline, de la Limba și literatura română, până la disciplinele specifice fiecărei filiere, profiluri și specializări: Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie.
Ligia Deca şi-a făcut bilanţul ca ministru al Educaţiei
Ligia Deca şi-a făcut bilanţul ca ministru al Educaţiei: „Cea mai provocatoare perioadă a vieții mele”
„Am publicat sinteza activității din cea mai provocatoare perioadă a vieții mele, într-un exercițiu de transparență ce pune la un loc munca mea și a echipei de la Ministerul Educației, pe care am onoarea să o coordonez din octombrie 2022.
Am înțeles mai bine, în acest răstimp, valoarea muncii în echipă, a criticii constructive și a oamenilor care se dedică celui mai mare sistem public din România.
Le sunt profund recunoscătoare tuturor celor care fac lucrurile să se întâmple, celor care nu obosesc să muncească pentru binele copiilor și celor care continuă să vadă binele pe care ne străduim să-l facem și să creadă în el.
Sunt convinsă că lucrurile se pot face mai bine. Însă de un lucru puteți fi siguri: înțeleg valoarea lui „împreună”. Iar devotamentul meu și al colegilor de la minister este neclintit de crize, greutăți sau contexte (geo)politice succesive. Vom face tot ceea ce ne stă în putință să transformăm România Educată într-o speranță împlinită pentru fiecare dintre noi.
Vă invit să răsfoiți sinteza activității, care este disponibilă în linkul din primul comentariu”, a scris Ligia Deca în postarea de pe Facebook.
Bilanţul ca ministru al Educaţiei a fost publicat pe site-ul ministerului şi poate fi accesat pe edu.ro.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News