Connect with us
Advertisement

Eveniment

Care sunt cele mai periculoase zone din Alba. Locurile în care SCANDALAGIII le-au dat cel mai mult de furcă polițiștilor

Publicat

incendiu lumea noua Pe lista celor mai periculoase zone din Alba, unde au fost înregistrate cele mai multe infracţiuni, municipiul Alba Iulia ocupă primul loc. Cartierele Cetate și Lumea Nouă, ultima situată la periferia orașului conduc în „topul” zonelor în care poliţiştii de ordine publică au fost nevoiţi să intervină. Din punct de vedere statistic, aproape 70 la sută din numărul total al infracţiunilor evidenţiate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, anul trecut, au fost în oraşe.

În județul Alba, în anul 2014 au fost înregistrate 7.598 de infracțiuni în mediul urban și 3.518 infracţiuni în localităţile rurale. Totodată, cele mai multe infracțiuni au fost sesizate în Alba Iulia, localitatea cu cei mai mulți locuitori din județ. Cea mai periculoasă zonă din municipiul Alba Iulia este cea a cartierului Cetate, unde au loc cele mai multe infracţiuni stradale sau de altă natură. Aici sunt concentrate cele mai multe localuri publice cu program nocturn şi majoritatea magazinelor din oraş. După cartierul Cetate, o altă zonă predispusă la un număr mai ridicat de infracţiuni este situată la periferia orașului, în cartierul ”Lumea nouă”, locuit de romi.

Citește și: Şase tineri din Alba Iulia, cu dosar penal pentru tâlhărie, după ce i-au furat unui copil de 13 ani telefonul mobil. Doi dintre ei au fost REŢINUŢI

Citește și Patru minori din Alba Iulia, cercetaţi penal pentru furt. Au prejudiciat trei magazine cu peste 4.000 de lei

Citește și SCANDAL într-un local pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia. Un tânăr BEAT a ameninţat clienţii şi a spart pahare şi ghivece de flori

Pe lista celor mai ”periculoase” oraşe, după municipiul Alba Iulia, intră Sebeş, Aiud şi Cugir.

În 2014, în judeţul Alba au fost înregistrate 11.116 sesizări de infracţiuni, cu 4,2% mai puţine faţă de anul 2013. După mediul în care au fost comise infracţiunile, se constată scăderi cu 2,2% a infracţionalităţii sesizate în mediul urban şi cu 8,3% în mediul rural. Numărul infracţiunilor descoperite în flagrant a fost de 1.272. Totodată, anul trecut au fost constatate 36 de infracţiuni grave comise cu violenţă. Au fost înregistrate 3 infracţiuni de omor, 11 de tentativă de omor şi 12 de vătămare corporală gravă, mai mult de jumătate din aceste infracţiuni au avut loc tot la Alba Iulia.

Potrivit bilanțului IPJ Alba, infracţiunile de mare violenţă au fost comise în mod spontan, în majoritatea lor pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, în anturajul apropiat sau familie. Infracţiunile contra patrimoniului (5.213) reprezintă 39,7% din totalul infracţiunilor constatate la nivelul judeţului Alba. Furturile reprezintă cel mai important segment infracţional al acestei categorii (58,7%). Au fost înregistrate, de asemenea, 26 de infracţiuni de tâlhărie. Pe linia protejării patrimoniului cultural naţional, prevenirea şi combaterea furturilor de obiecte de cult, protejarea siturilor arheologice şi monumentelor istorice, în cursul anului 2014 au fost înregistrate 16 dosare penale şi soluţionate 8, în cadrul cărora au fost cercetate 18 persoane.

În domeniul economico-financiar au avut loc 3.165 infracţiuni, pentru care au fost sau sunt în curs de cercetare 911 persoane. În anul 2014, poliţiştii de investigare a fraudelor au soluţionat 1.220 de dosare şi au organizat acţiuni pentru combaterea evaziunii fiscale, dintre care două de amploare, cu percheziţii în 9 judeţe. Au fost sesizate 301 infracţiuni stradale, reprezentând 2,7% din totalul infracţiunilor. Dintre acestea 95% au fost comise în mediul urban, iar 5% în mediul rural. Cele mai multe sesizări de infracţiuni stradale privesc furturi din auto şi de componente auto.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement