Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât rezistă drogurile în organism: Șofer tras pe dreapta în Alba, condamnat penal. Când a spus că ar fi consumat cocaină

Publicat

Cazul unui șofer tras pe dreapta de polițiști, pe autostradă, pe raza județului Alba, scoate la suprafață un fapt: cât rezistă drogurile în organism. De asemenea, cazul mai arată și că un șofer poate fi condamnat penal, chiar dacă nu a consumat droguri înainte de a se urca la volan.

Mai exact, dacă substanțele interzise sunt descoperite în probele biologice, șoferul tot va fi condamnat. Cazul a fost tranșat de magistrații Judecătoriei Sebeș, în data de 6 decembrie 2023. 

În linii mari situația este una simplă. În data de 9 februarie 2023, șoferul în cauză a fost tras pe dreapta după ce a încălcat viteza legală, pe autostrada A1.

Atunci a fost testat pentru alcool, dar rezultatul a fost zero. Când polițiștii au vrut să îl testeze și cu aparatul drugtest acesta a refuzat. Drept urmare a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Urme de droguri în probele biologice

La spital rezultatul a fost negativ la proba de sânge pentru substanțe interzise (nu consumase nimic înainte de a se urca la volan), dar pozitiv la proba de urină. Mai exact în cea de a doua probă au fost descoperite urme de cocaină.

Drept urmare, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența drogurilor.

Ajuns în fața instanței de judecată, la Judecătoria Sebeș, acesta a ”declarat că în cursul lunii ianuarie 2023 a participat la o petrecere, unde a inhalat pe nas o substanță albă și că nu cunoștea ce substanță anume este”, se arată în motivarea instanței.

Mai exact a spus că a consumat droguri în urmă cu aproape o luna de a fi testat.

Pedeapsa primită

Pentru a primi o pedeapsă mai mică, șoferul a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a fost condamnat la fel ca și șoferii care au consumat droguri și s-au urcat la volan.

Chiar dacă nu avea droguri în sânge, judecătorul de caz a considerat că prezența drogurilor în urină ar avea un efect similar.

”Astfel, inculpatul a avut reprezentarea consecințelor acțiunii sale, în sensul că a avut reprezentarea faptului că a consumat o substanță ilicită, iar ulterior consumului a desfășurat activitatea de conducere a autoturismului, acceptând astfel posibilitatea creării unei stări de pericol pentru relațiile sociale privind circulația în siguranță pe drumurile publice”, a motivat judecătorul de caz fapta.

Drept urmare, în urma acordului șoferul a fost condamnat la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare cu suspendare. De asemenea a mai fost obligat și la 60 de zile de lucru în folosul comunității.

Sentința nu a fost atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    marți, 02.01.2024 at 11:43

    A ridiculously, uneducated magistrate made this decision.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax