Actualitate
CL Ocna Mureş şi Apa CTTA finanţează cu 95.000 de lei lucrările de branşare la reţeaua de apă potabilă din Cisteiu de Mureş şi Micoşlaca
În şedinţa de vineri a Consiliului Local Ocna Mureş se propune spre aprobare finanţarea lucrărilor de branşare la reţeaua de apă potabilă în localităţile Cisteiu de Mureş şi Micoşlaca. Investiţia este estimată de 95.000 de lei şi va fi asigurată în sume egale din bugetul local al oraşului, pentru contravaloarea materialelor, respectiv al Apa CTTA Alba, pentru manoperă.
În proiectul de hotărâre se propune asocierea Consiliului Local Ocna Mureş cu Apa CTTA Alba, pentru realizarea în comun a lucrării „Branşamente la reţeaua de apă în localităţile Cisteiu de Mureş şi Micoşlaca”. Valoarea lucrării este estimată la 95.000 lei cu TVA, din care contribuţia CL, contravaloare materiale necesare este de 47.500 lei cu TVA şi cea a „Apa CTTA”, reprezentând manopera în regie proprie, de 47.500 lei cu TVA.
În cele două sate s-a introdus apa potabilă şi acum se propune realizarea lucrării de branşare a gospodăriilor. Branşamentele se fac de la reţea până la nivelul proprietăţii cetăţenilor, în interiorul acestora operaţiunile fiind suportate de locuitori.
Administraţia oraşului Ocna Mureş a recepţionat, a sfârşitul anului trecut, lucrările de alimentare cu apă a localităţilor Cisteiu de Mureş şi Micoşlaca. Aproximativ 1000 de locuitori ai satelor au beneficiat de o investiţie de peste 900.000 de lei din fonduri europene.
Lucrările au fost executate de firma „Contact Impex” SRL, pe o perioadă de 60 de zile şi pe baza unei investiţii susţinute şi de Banca Mondială, de 924.594,58 lei cu TVA. Au fost montate instalaţii pe o distanţă de 12.074 metri, inclusiv şapte hidranţi şi 27 de cişmele.
Este vorba despre implementarea subproiectului „Alimentare cu apă Cisteiul de Mureş şi Micloşlaca, oraş Ocna Mureş, judeţul Alba”, desfăşurat pe o perioadă de doi ani. Acesta este parte a Proiectului “Închiderea Minelor şi Regenerare Socio-economică”, componenta Regenerare Socio-Economică, subomponenta Infrastructura Municipală aparţinând Ministerului Eonomiei şi Comerţului – Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. Proiectul s-a desfăşurat pe baza unui acord de împrumut între România şi BIRD.
În zona celor două localităţi, a mai fost reabilitată anterior reţeaua de apă de 44,10 km, prin programul guvernamental SAMTID, fiind 4.827 gospodării racordate, 578 neracordate, 483 gospodării alimentate din puţuri individuale (anterior implementării subproiectului). Sistemul de apă potabilă este administrat de catre operatorul unic judeţean, SC APA CTTA SA.
Foto: arhivă
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News