Eveniment
Claudiu Argyelan, de la Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, la baza de la Câmpia Turzii. Doi frați, aceeași pasiune
De la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”, la baza aeriană de la Câmpia Turzii, alături de fratele său, cu aceeași pasiune: aviația.
Locotenentul Claudiu Argyelan și-a început cariera militară încă de la vârsta de 14 ani, odată cu admiterea în Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul”, Alba Iulia. La finele celor 4 ani de liceu a urmat cursurile Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov.
Ministerul Apărării Naționale a prezentat povestea sa, pe contul oficial de Facebook.
“La finalizarea studiilor academice, am ales să mă alătur colectivului Bazei 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, unde am întâlnit un colectiv profesionist și dedicat.
În cadrul bazei îmi desfășor activitatea ca și controlor de trafic aerian operațional și controlor în zona finală de atac integrat – JTAC.
Pasiunea pentru aviație este, în cazul meu, ca un microb. Chiar și în timpul meu liber, încerc să rămân cât se poate de conectat cu cerul, astfel că am ajuns sa practic parașutismul sportiv, totalizând până la acest moment un număr de 34 de salturi pe parașuta tip aripă.
Mă bucur nespus că am reușit să îi insuflu pasiunea pentru aviație și fratelui meu mai mic, de care sunt foarte mândru!”
Fratele său, elevul fruntaș Călin Argyelan este elev în anul 2 la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” Boboc, specializarea “Radiolocație”, pregătit pentru Ministerul Afacerilor Interne.
“Pasiunea pentru aviație a venit încă de mic copil, de când am văzut la televizor reportaje și filme despre avioane, parașutiști și piloți militari.
Dorința,ambiția și aspirația către o carieră militară a prins contur și datorită fratelui meu mai mare care m-a îndrumat, motivat și susținut în devenirea mea ca militar.
Armata ne învață ce înseamnă disciplina, respectul și evoluția. Ea te ajută să te maturizezi, să te perfecționezi și să ajungi cât mai sus atât pe plan profesional cât și personal.
Sunt mândru că fac parte din marea familie a Forțelor Aeriene!”
“Pentru majoritatea oamenilor, cerul este limita, însă pentru aviatori, cerul este casă.”
Sursă text: Forțele Aeriene Române
Foto: Bogdan Pantilimon
Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News