Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cluj24.ro: METODĂ de DISTRUGERE a SARS-CoV-2 propusă de un medic din Cluj. Ideea este susţinută de cercetători

Publicat

Un medic din Cluj propune o metodă inedită, revoluţionară, de distrugere a virusului SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19. Dr. Horia Maniu a avut ideea că poate fi influenţat câmpul electrostatic al noului coronavirus prin iradiere. Şi că, astfel, ar putea să fie neutralizat.

Expunere la radiaţie ionizantă

Ideea medicului clujean este susţinută de specialişti din domeniu, care consideră că ea trebuie dezvoltată şi aprofundată prin cercetări.

„Bazându-mă pe descoperirea făcută de către un grup de cercetători chinezi, publicată în anul 2005, și anume că legătura între nucleocapsida și membrana externă a coronavirusurilor este predominant de forma unui câmp electrostatic, din 12.04.2020 am încercat să cooptez personalități competente care ar putea găsi o metodă prin care să influențăm acest câmp electrostatic, cu impact asupra viabilităţii sau/şi pasajului intracelular al SARS-CoV-2.

În luna august am descoperit că există posibilitatea modificării câmpului electrostatic prin expunerea SARS-Cov2 la un fascicul de radiație ionizantă, aceasta având capacitatea de a  modifica polaritatea învelişului viral, cu modificări funcţionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV2, care să-i atenueze cel puţin infecţiozitatea sau chiar să o anuleze”, a declarat, pentru Cluj24.ro, dr. Horia Maniu.

În căutarea echipei de specialişti

Unul dintre specialiştii care susţine ideea medicului clujean este Prof. Dr. Gabriel Kacso, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca.

Medic primar de Radioterapie și Oncologie Medicală și coordonatorul echipei medicale din Centrul de Radioterapie Amethyst Cluj, parte a lanţului pan-european AMETHYST, Prof. Dr. Gabriel Kacso este implicat deja în cercetări în domeniul utilizării radioterapiei pulmonare la pacienţii cu Covid-19 şi afectare pulmonară manifestă clinic.

S-ar putea reduce decesele

Potrivit Cluj24.ro Dr. Maniu a contactat numeroşi medici şi cercetători din România şi din lume. O parte şi-au declinat competenţa sau nu pot să se implice în subiect.

Iar alţii şi-au manifestat interesul de a-l ajuta în demersurile sale în găsirea unei echipe potrivite de specialişti care să înceapă cercetările. Printre cei contactaţi se numără Prof Dr. Mihai Netea (Radboud University Nijmegen Medical Centre, Olanda), Prof. Dr. Alexandru Şchiopu (Universitatea Lund, Suedia), Prof Dr. Călin Munteanu (Director Departament Electronică și Măsurări Universitatea Tehnică Cluj Napoca), Prof. Dr. Rareș Stiufiuc (Clinica Medfuture, Catedra de Biofizică UMF Cluj Napoca), Dr. Adrian Bartoş (UMF Iuliu Hațieganu Cluj Napoca, şef lucrari, medic primar), Dr. Horia Simu (Managerul Serviciului de Ambulanţă Cluj).

Dar şi alţi numeroşi medici şi cercetători din ţară şi din străinătate.

Dr Maniu a schiţat deja un plan de lucru şi crede că rezultate preliminare ar putea să fie obţinute în câteva săptămâni.

„În condiția în care se va începe un studiu intensiv și susținut, grevat de inerente impedimente logistice și financiare, estimez că obținerea unor rezultate preliminare s-ar putea face în câteva săptămâni.

Precizez că am schițat un plan de lucru în desfășurarea cercetării, pe care pot să îl discut cu orice persoană competentă și deschisă care va fi desemnată spre a începe testele pe culturi celulare, în condiții evident de maximă securitate”, a mai spus dr. Horia Maniu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate