Connect with us
Publicitate

Actualitate

Concurs adresat preşcolarilor şi elevilor, organizat în 13 comune din județul ALBA: ”Promovarea conceptului de peisaj cultural în rândul copiilor”

Publicat

copii, filantropia ortodoxa Consilierii județeni au votat, în ședința de marți, 28 aprilie, regulamentul de desfășurare al activiăților culturale ”Promovarea conceptului de peisaj cultural în rândul copiilor” din comunele Poiana Vadului, Ponor, Râmeț, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților, Ocoliș, Poșaga, Albac, Arieșeni, Gîrda de Sus. Activitatea se va desfășura sub forma unui concurs, adresat copiilor de grădiniță, celor din clasele 0-IV și clasele V-VIII. Astfel se urmărește protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural local prin implicarea tinerei generații precum și mărirea gradului de conștientizare a copiilor cu privire la valorile peisajului cultural local.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr 28/29.01.2015, s-a aprobat suma de 50.000 lei pentru desfășurarea activității ”Promovarea conceptului de peisaj cultural în rândul copiilor” din comunele Poiana Vadului, Ponor, Râmeț, Roșia Montană, Sălciua, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților, Ocoliș, Poșaga, Albac, Arieșeni, Gârda de Sus.

Obiectivele urmărite prin desfășurarea acestei activități sunt protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural local prin implicarea tinerei generații precum și mărirea gradului de conștientizare a copiilor cu privire la valorile peisajului cultural local, astfel încât acesta să poată fi pus în valoare atât de elevi cât și de comunitățile locale.

Activitatea se desfășoară în perioada februarie – iunie 2015, sub forma unui concurs, adresat copiilor de grădiniță, copii din clasele 0-IV și copii din clasele V-VIII, având ca scop stimularea acestora de a evidenția prin maniera aleasă de fiecare (compuneri, desene, colaje, machete), a modului de raportare față de valorile locale în care s-au născut și se formează (tradiții, obiceiuri, expresii și cuvinte locale, etc).

Lucrările vor face referire la tradiții și obiceiuri specifice, legende locale, poezii, colinde, expresii locale – regionalisme, port specific.

De asemenea, acestea pot fi întocmite individual sau de către un grup de copii (maxim 5 copii la lucrările colective).

Juriul va fi format din specialiști în domeniu (profesori de desen, limba română) și din reprezentanți locali (primărie și Consiliul Județean Alba).

Stabilirea datelor în care se vor desfășura activitățile de jurizare și premierea celor mai reprezentative lucrări participante vor fi stabilite de comun acord cu conducerile școlilor din cele 13 comune.

Premiile vor consta în rechizite școlare, jocuri educative, ghiozdane și cărți. Se vor acorda premii pentru fiecare categorie de vârstă, la fiecare secțiune:

Grădiniță:

– desene și colaje: premiul I, II, III

– machete: premiul I, II, III

Clasele 0-IV:

– compuneri: premiul I, II, III, mențiune

– desene și colaje: premiul I, II, III, mențiune

– machete: premiul I, II, III, mențiune

Clasele V-VIII:

– compuneri: premiul I, II, III

– desene și colaje: premiul I, II, III

– machete: premiul I, II, III

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate