Eveniment
Construcțiile ilegale cu destinaţie turistică NU vor mai putea fi demolate, dacă sunt construite pe proprietate privată. Proiect
Construcțiile ilegale cu destinaţie turistică NU vor mai putea fi demolate, dacă sunt construite pe proprietate privată. Asta din cauza unor modificări aduse legii disciplinei în construcții.
Deocamdată este vorba despre un proiect care a trecut de Senă, NU vor mai putea fi demolate. Proiect la Camerăat și ajunge în Camera Deputaților. Situația a fost semnalată de USR.
O ordonanță care va fi pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților ar putea împiedica demolarea construcţiilor ilegale cu destinaţie turistică, construite pe proprietate privată.
Acest lucru va fi valabil chiar și în stațiuni, rezervații naturale și zone protejate, susține USR într-un comunicat de presă citat de G4Media.
Construcțiile ilegale cu destinaţie turistică NU vor mai putea fi demolate, dacă sunt construite pe proprietate privată
Este vorba de un proiect de lege privind aprobarea Ordonanței nr. 5/2023 privind modificarea OUG 41/2010 privind unele măsuri privind disciplina în construcții.
Proiectul a fost adoptat de Senat în 22 martie 2023. Vezi aici expunerea de motive a ordonanței privind unele măsuri legate de disciplina în construcții.
Vezi și: Românii care au construit fără autorizație vor putea intra în legalitate. Ce reprezintă autorizația de regularizare
USR susține că forma care va fi supusă dezbaterii specifică faptul că doar proprietățile care aparțin domeniului public sau privat al statului vor mai putea fi demolate dacă vor fi considerate ilegale:
”Prin derogare de la prevederile art. 28, art.31 şi 32 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, toate construcţiile cu destinaţie turistică din
- zonele cu potenţial turistic,
- staţiunile turistice,
- zonele construite protejate,
- zonele de protecţie a monumentelor istorice,
- rezervaţiile naturale şi alte asemenea,
- precum şi construcţiile cu destinaţie turistică şi construcţiile realizate în limita a 200 de metri de la linia de coastă, din staţiunile turistice şi din localităţile aflate pe litoralul Mării Negre,
executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, aflate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, finalizate sau în curs de execuţie, se desfiinţează”.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News