Administrație
Construirea celor două blocuri sociale în Alba Iulia, zona Talcioc va costa peste 2 milioane de euro. Documentația, la aprobat
Construirea celor două blocuri de locuințe sociale în zona Talcioc a orașului Alba Iulia, proiect lansat de primărie anul trecut, va costa peste 2 milioane de euro, potrivit documentației din faza studiului de fezabilitate ce intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 30 octombrie.
Estimările inițiale indicau un buget de 1,1 milioane euro, necesar proiectului. După realizarea studiului de fezabilitate, a fost aleasă varianta construirii ansamblului de locuințe sociale pe două tronsoane, respectiv două blocuri cu parter și două etaje, clădirile urmând să fie realizate din stâlpi, grinzi metalice, planșee din beton armat și închideri exterioare din panouri tip sandwich, termoizolație cu vată bazaltică și placaj din rigips. Blocurile vor fi dotate cu instalații sanitare, termice (centrale de apartament), electrice, gaz.
Investiția ”Construire ansamblu de locuințe sociale, 2 tronsoane (un tronson de tip B1 și un tronson aferent zonei Z3), cartier Gheorghe Șincai” ar urma să fie finanțată prin POR 2014-2020 și din bugetul local.
Suma totală necesară este de 12.619.388,68 lei (inclusiv TVA), adică aproximativ 2,6 milioane euro, din care lucrări de construcții-montaj în valoare de 10.750.769,74 lei. Durata de realizare a investiției este de 20 de luni. Fiecare dintre cele două blocuri va avea arie construită de 464,16 mp și suprafață utilă de 1.143,58 mp.
Pe teritoriul municipiului Alba Iulia există la data actuală trei blocuri de locuințe sociale cu 75 de apartamente. Zona în care se va dezvolta proiectul este situată în partea de Nord a municipiului Alba Iulia (zona Talcioc).
Inițiativa se înscrie în sprijinirea regenerării economice și sociale a comunității defavorizate din Municipiul Alba Iulia. Cele două blocuri ar urma să asigure accesul la o locuință decentă, persoanelor și familiilor marginalizate sau cu venituri reduse, care nu pot avea o locuință proprie. De asemenea, se urmărește reducerea numărului populației cuprinsă în zone ale municipiului mai puțin dezvoltate.
Prin HCL 180/2018, s-a aprobat PUZ ”Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de locuit – cartier Gheorghe Șincai”, prin care se intenționează crearea unui cartier la standard ridicate, integrarea comunității defavorizate în municipiu, prin relaționarea acestui cartier cu zonele urbane funcționale, deja existente, rezolvarea cererilor pentru atribuirea de locuințe sociale și eliminarea disfuncțiilor privind calitatea mediului urban. Cele două blocuri fac parte din acest ansamblu urban.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News