Actualitate
Cum poţi să înveţi mai repede pentru EXAMENUL de Bacalaureat. TEHNICI la care pot apela elevii pentru testări
La tehnici de învăţare rapidă pentru examen pot apela elevii care se pregătesc pe ultima sută de metri pentru examenele din vară în special pentru probele de la Bacalaureat 2015.
Spre exemplu, se pot baza pe memoria vizuală ca să reţină infrmaţia aşezată schematic în pagină.
Cea mai uşoară metodă de memorare a informaţiei este fotografierea ei vizuală, aceasta fiind una dintre cele mai frecvent folosite tehnici de învăţare rapidă pentru examen.
Citeşte şi BACALAUREAT 2015. CALENDARUL EXAMENELOR şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei.
Tehnici de învăţare rapidă pentru examen: memoria vizuală
Cea mai uşoară metodă de memorare a informaţiei este fotografierea ei vizuală, aceasta fiind una dintre cele mai frecvent folosite tehnici de învăţare rapidă pentru examen.
Practic, îţi faci fişe de învăţare pe capitole, treci numele lecţiei şi câteva idei principale pe care le scoţi în evidenţă prin culori diferite. Spre exemplu, la materiile de Real poţi trece formulele cu roşu şi vor fi mai uşor de memorat vizual. De asemenea, odată ce aveţi fişele de studiu realizate, următorul pas este repetarea zilnică şi rezolvarea zilnică de modele de examen, care se găsesc pe site-urile subiecte 2015.edu.ro sau subiecte2014.edu.ro.
A combina memoria vizuală cu repetarea memoriei poate constitui una dintre cele mai bune tehnici de învăţare rapidă atât pentru examenele de la Evaluarea Naţională, cât şi pentru cele de la Bac 2015.
Citeşte şi BACALAUREAT 2015: Ce trebuie să înveţe elevii la Limba şi Literatura Română. Programa şi MODELE de SUBIECTE
Expertul în educaţie finlandeză Alexandra Aton spune că cel mai important este să-ţi cunoşti stilului de învăţare. „Când ştii cum înveţi e mult mai uşor să foloseşti tehnicile care ţi se potrivesc. Eşti vizual? Realizează scheme, sintetizează info, foloseşte culori. Eşti auditiv? Citeşte cu voce tare, ia-ţi cărţi audio.
Mai este important să ştii când înveţi uşor: Dimineaţa devreme, ziua, seara, noaptea?
Salvează-ţi energia pentru atunci ca să dai randament. Sunteti mai mulţi care învăţaţi? Încearcă să te întâlneşti cu ceilalţi pentru verificare, clarificare. Toată lumea are de câştigat! Cel care ştie consolidează, cel care nu ştie îşi clarifică. Desigur, în funcţie de materie, poţi căuta resurse conexe pe internet. Limba engleza este foarte importantă în acest caz”, a spus Anton.
sursa: adevarul.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News