Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum recunoști dacă un ceas este contrafăcut sau original. 6 recomandări esențiale pentru a te feri de fake-uri

Publicat

Ceasurile sunt accesorii la modă, care pot fi achiziționate ușor în zilele noastre. Însă pasionații de ceasuri vor dori să poarte întotdeuna un ceas de marcă original.

În primul rând, piața ceasurilor fake este o piață destul de variată: există replici de tip C, B si A, dintre care doar cele de tip A reprezintă cu adevărat o provocare în a le diferenția de modelele originale.

Restul nici nu prea seamană cu variantele originale, sau sunt de o calitate extrem de slabă, ușor de depistat.

Frumusețea designului, fascinația unui mecanism special, o curea deosebită, un model în ediție limitată sunt aspecte căutate doar de iubitori și care ne spun deja că vorbim despre un cunoscător.

Ceasurile originale, care aparțin unor mărci de prestigiu au de cele mai multe ori prețuri exorbitante.

Cum purtarea unui brand, poate face impresie bună, tentația de a  ne gândi să cumpărăm o replică sau un ceas contrafăcut poate fi uneori destul de mare.

Însă aceasta este doar o capcană. Nu înșelăm pe nimeni, ne păcălim doar pe noi, oferind un preț mult mai mare unui ceas ce altfel ar fi unul cât se poate de obișnuit.

Cum știm dacă ceasurile sunt originale:

  • doar în magazinele de specialitate aveți garanția că veți găsi ceasuri originale;
  • dacă un ceas are un preț mult mai mic decât cel din magazine și nu este o ofertă din promoțiile producătorului, cu
  • certitudine acesta nu este un ceas original;
  • ceasurile originale, indiferent de marcă, nu vor fi livrate niciodată cu defecțiuni sau neconformități de calitate;
  • un ceas original va avea întotdeauna un număr de serie și o gravură impecabile;
  • dacă ați cumpărat un ceas cu un nume de brand scris incorect, cu siguranță este o replică neinspirată;
  • ceasurile originale sunt întotdeauna însoțite de garanție și de un certificat de calitate;
  • niciun producător care se respectă nu va livra un ceas care se strică foarte repede;
  • chiar dacă aspectul general este foarte asemănător cu cel al mărci pe care o copiază, un astfel de ceas își va pierde repede strălucirea și nu are nici o valoare.
  • cei pe care îi puteți impresiona recurgând la un model replică sunt doar necunoscătorii, impresia pe care o puteți face unui pasionat poate fi doar una de amuzament.

Cum recunoști un ceas fals

Ceasurile de lux sunt printre cele mai falsificate bunuri, pentru că sunt ușor de comercializat, sunt de dimensiuni reduse și sunt, în esență, niște bijuterii.

Potrivit watchshop.ro, sunt 6 semne importante că ceasul tău e unul fals.

1. Cum recunoști un ceas fals: Ticăitul ceasului

Unul dintre detaliile cel mai uşor de observat când e vorba despre un ceas fake este ticăitul lui. Un ceas de firmă, chiar dacă este analogic, nu va emite niciun sunet, pentru că mecanismul lui este format din nenumărate piese care se îmbină perfect, în timp ce replicile sunt asamblate cu piese fabricate din materiale şi cu aparatură de proastă calitate.

2. Cum recunoști un ceas fals: Greșelile evidente

Un alt detaliu la vedere care te anunţă că ţii în mână un fals sunt greşelile evidente: o literă lipsă în numele mărcii (un ceas “Fosil” este cu siguranţă fals), elementele de design amplasate prost, zgârieturile sau zalele slăbite la curea.

O companie de ceasuri care se respectă nu va lăsa niciodată la vânzare un ceas cu defecte.

3. Cum recunoști un ceas fals: Calitatea slabă a gravurii

Ceasurile de firmă sunt fabricate sub supravegherea unor ceasornicari cu experiență, iar echipamentele pe care le folosesc pentru gravare sunt cele mai bune.

Dacă elementele gravate – pe spatele ceasului sau pe cureaua lui – sunt indescifrabile sau dacă literele și cifrele au un finisaj de calitate inferioară, ceasul este unul contrafăcut.

4. Cum recunoști un ceas fals: Greutatea ceasului

Poți depista un ceas fals și după greutatea lui. Replicile trebuie doar să ARATE original, nu au aproape niciodată mecanismul complex al unui ceas original, așa că vor fi mai ușoare.

În al doilea rând, piesele unui ceas de firmă sunt într-un număr mult mai mare și sunt fabricate din materiale de calitate, alte două criterii care dau greutate unui ceas original.

5. Cum recunoști un ceas fals: Actele însoţitoare

Ceasurile de calitate vin întotdeauna cu un set de acte, între care cele mai importante sunt certificatul de originalitate, garanţia şi manualul de utilizare. Asigură-te că acestea se regăsesc în cutia ceasului.

Ceasurile originale vor avea mereu holograme aplicate pe actele care atestă originalitatea lor.

De asemenea, verifică şi calitatea tiparului şi a hârtiei pe care sunt sunt acestea imprimate: falsurile vor fi întotdeauna de o calitate inferioară.

6. Cum recunoști un ceas fals: Problemele tehnice

Toate piesele componente ale unui ceas original, de firmă, au un rol bine stabilit: nimic nu este inutil în angrenajul ceasului așa că, dacă descoperi că unul dintre butoane sau un indicator de pe cadran nu funcționează, mai mult ca sigur ai cumpărat un ceas falsificat.

La fel, dacă ai cumpărat un ceas care rămâne constant în urmă, înseamnă că mecanismul este defectuos sau de proastă calitate, un nou semn că ceasul este contrafăcut.

Ceasurile de firmă folosesc mecanisme patentate și verificate, spre deosebire de mecanismele chinezești care sunt folosite în replici sau în ceasurile contrafăcute.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax