Connect with us
Advertisement

Actualitate

Cum să vă păstrați copiii în siguranță, în piscina din grădină, în această vară (P)

Publicat

Având în vedere că Europa se confruntă cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată, mulți dintre noi vor amenaja piscine pentru copii. Iată câteva sfaturi de siguranță în apa din grădină de care să țineți cont în această vacanță de vară.

Scufundarea într-o piscină de grădină pentru copii împreună cu copiii dvs. este o modalitate excelentă de a vă răcori și de a vă crea amintiri în această vară. Cu toate acestea, chiar și doar 2 cm de apă reprezintă un risc mortal de înec pentru un copil, avertizează specialiștii.

Părinții sunt sfătuiți să nu se întoarcă cu spatele nici măcar pentru o clipă atunci când își supraveghează copiii în piscine pentru copii, indiferent cât de puțin adânci sunt acestea. De asemenea, li se reamintește să lase deoparte distracțiile, cum ar fi telefoanele, atunci când își supraveghează copiii în apă sau în jurul acesteia.

În calitate de părinți, vacanța de vară poate fi o perioadă cu adevărat obositoare, însă specialiștii recomandă ca părinții să intre în apă cu copiii lor pentru a se juca, a vâsli sau a înota, deoarece acest lucru reduce riscul de înec. Iată câteva sfaturi de top pentru a vă ajuta să vă păstrați familia în siguranță în această vară.

1. Nu vă lăsați niciodată copiii nesupravegheați

Copiii sunt curioși prin natura lor și de orice corp de apă în care vor fi dornici să se bălăcească, indiferent de vârsta pe care o au. Rămâneți concentrați și nu consumați alcool atunci când vă supravegheați micuții în piscine pentru copii sau pe un tobogan gonflabil.

Țineți copiii mici la îndemâna brațelor. În mod terifiant, este nevoie de doar 30 de secunde sau mai puțin pentru ca un copil mic să se înece în tăcere.

2. Acoperiți sau goliți toate piscinele, containerele, rezervoarele de stocare a apei și canalele de scurgere

De îndată ce ați terminat de folosit piscine pentru copii sau recipiente de apă – inclusiv gălețile și udătoarele -, goliți-le de apă și puneți-le cu capul în jos, astfel încât să nu se umple din nou în ploaie.

Dacă grădina dvs. are rezervoare de stocare a apei sau guri de scurgere, asigurați-vă că acestea sunt acoperite în mod sigur. Același lucru este valabil și pentru piscinele permanente, căzile cu hidromasaj și iazurile, care trebuie să fie acoperite în siguranță, împrejmuite și ținute la îndemâna copiilor.

3. Instalați porți și garduri adecvate și sigure pentru copii

Specialiștii recomandă ca gardurile care înconjoară piscinele de grădină și iazurile să aibă o înălțime de cel puțin un metru și jumătate și să înconjoare toate marginile apei. În plus, alarmele pentru porțile de la piscine și un grătar cu plasă pot fi instalate deasupra piscinei sau iazului, dar trebuie să poată susține greutatea unui copil fără a atinge apa.

Gardurile care duc la corpurile de apă trebuie să fie cu închidere și închidere automată. Asigurați-vă că cei mici nu au acces la un furtun, astfel încât să nu poată umple singuri bazinele sau recipientele fără supravegherea dumneavoastră.

4. Copiii mai mari trebuie să fie și ei supravegheați

Pe măsură ce copiii dvs. devin mai independenți, s-ar putea să credeți că sunt în siguranță să înoate singuri sau cu prietenii într-o piscină sau cadă cu hidromasaj, acest lucru nu este pur și simplu adevărat și trebuie supravegheați. Adolescenții, în special adolescenții de sex masculin, prezintă un ris cridicat de înec.

Un raport de la National Water Safety afirmă: „în fiecare grupă de vârstă, bărbații sunt grupul cel mai expus riscului, reprezentând opt din 10 din toate decesele. Numărul deceselor crește în mod semnificativ de la mijlocul până la sfârșitul adolescenței și pe parcursul anilor 20”.

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că înecul este una dintre primele cinci cauze de deces pentru persoanele cu vârste cuprinse între un an și 14 ani în majoritatea țărilor dezvoltate. La nivel mondial, cele mai mari rate de înec sunt înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între unu și patru ani, urmați de copiii cu vârste între cinci și nouă ani.

5. Știți ce trebuie să faceți în caz de urgență

Fiți pregătiți învățând cum să acordați primul ajutor și resuscitarea cardio-respiratorie bebelușilor, copiilor și adulților și urmați un curs online gratuit pentru familii conceput de specialiști.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement