Connect with us
Publicitate

Eveniment

Se închid şoselele alpine. Transalpina şi Transfăgărăşan intră în perioada de iarnă

Publicat

Cele două drumuri alpine din România, Transalpina şi Transfăgărăşan se închid începând cu data de 1 noiembrie, intrând în sezonul rece. Vor fi dechise din nou turiştilor din vară, când vor fi condiţii de circulaţie în siguranţă, din punct de vedere al condiţiilor meteorologice.

Cele mai spectaculoase drumuri din România, Transalpina şi Transfăgărăşan intră în perioada de iarnă, astfel că se închid pe anumite sectoare, pentru a evita blocajele de circulaţie şi incidentele posibile, din cauza ninsorilor şi a condiţiilor meteorologice extreme la altitudini mari.

DN76C, Transalpina va fi închisă circulaţiei publice pe tronsonul Curpăt (lângă Oaşa) – Rânca, începând cu data de 1 noiembrie 2012. Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, circulaţia publică va fi închisă de la 1 noiembrie pe sectorul cuprins între km 34+800 (Rânca) – km 79+200 (Curpăt).

Măsura închiderii traficului pe acest sector de drum a fost instituită având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din timpul iernii, care pun în pericol utilizatorii prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri, polei etc., precum si nefinalizarea tuturor lucrărilor de siguranţa circulaţiei. Sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător. Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră existentă pe DN 67C – Transalpina, pe sectorul restricţionat. Deschiderea traficului se va face imediat ce condiţiile atmosferice vor permite circulaţia în condiţii de siguranţă, iar lucrările nefinalizate vor fi terminate.

DN 7C, Transfăgărăşan are acces interzis pe sectorul Cabana Bâlea Cascadă – Piscu Negru (Argeş), în perioada 1 noiembrie 2012 – 30 iunie 2013, tot pentru a proteja turiştii de căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri, pericol de polei şi alte fenomene posibile pe timp de iarnă. CNADNR avertizează participanţii la trafic să respecte semnalizarea rutieră existentă pe DN 7C – Transfăgărăşan, pe următoarele sectoare: km 0 + 000, localitatea Bascov, judeţul Argeş şi km 104 + 000, Piscu Negru, judeţul Argeş; km 130 + 800, Cabana Bâlea Cascadă şi intersecţia cu DN 1 km 151 + 955, judeţul Sibiu.

Deocamdată, stratul de zăpadă la Bâlea Lac şi pe Valea Jiului este între 1 şi 2 cm, însă pe timpul iernii, la altitudinile la care se situează drumurile alpine zăpada poate ajunge şi la straturi de 5 metri, făcând dificile operaţiunile de deblocare a carosabilului.

Şoferii care se aventurează în zonă în această perioadă riscă amenzi importante şi chiar să rămână fără permise. Nu puţine au fost cazurile, anul trecut, spre exemplu, în care persoane care au intrat în sectoarele închise circulaţiei publice în cele două zone au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul echipelor de intervenţie, după ce au rămas blocaţi cu maşinile în mormane de zăpadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate