Actualitate
De la cele mai vechi până la cele mai noi televizoare (P)
Cu toții avem televizoare în casă. Unii avem televizoare achiziționate de părinții noștri, alții avem televizoare lăsate de proprietari, dar mai sunt și persoane care și-au achiziționat propriile televizoare. Înainte de a achiziționa televizoare, trebuie să facem un studiu sumar al pieței. Acesta va putea implica, pentru cei curioși, și un studiu de istorie, aflând, astfel, cum s-a ajuns de la cele mai vechi până la cele mai noi televizoare.
Dacă nu avem casele dotate cu televizoare by default, vom fi nevoiți să parcurgem un proces de selecție dintr-o gamă infinită de modele. Acest proces de selecție e necesar pentru a înțelege că, dincolo de design-ul, uneori asemănător, există televizoare cu performanțe diferite, care implică, bineînțeles, și variații de preț.
Cu siguranță că mulți dintre noi suntem familiarizați cu cele mai vechi tipuri de televizoare (dintre cele pe care le putem găsi încă pe piață). E vorba de acele televizoare cu tub, care ocupă destul de mult spațiu și cu care mulți dintre noi suntem obișnuiți din vremea copilăriei. Când a avansat tehnologia în materie de televizoare, aceste televizoare au devenit mult mai accesibile din punct de vedere al prețului, însă ele au fost oricum înlocuite în casele multora de televizoare mai noi.
Următoarele televizoare care au făcut valuri pe piață au fost LCD-urile. Acestea au venit, în primul rând, cu o diminuare a spațiului necesar pentru televizoare, având display-uri subțiri și fiind dotate cu panouri acoperite cu cristale lichide, care se folosesc de surse exterioare de lumină pentru a crea imaginea. Tehnologia a mers mai departe, creând televizoare LED, care au înlocuit becurile fluorescente de la LCD-uri cu LED-uri. Aceste televizoare au dimensiuni și mai reduse și se găsesc la prețuri accesibile, motiv pentru care sunt cele mai căutate televizoare de pe piață.
Televizoarele plasmă s-au rupt de tehnologia LCD, având două foi de sticlă între care se află un amestec de gaze, aceste gaze iluminând pixelii de pe ecran la alimentarea cu curent. Tehnologia acestor televizoare se aseamănă destul de mult cu tehnologia folosită la televizoare cu tub. Merită menționat faptul că aceste televizoare redau foarte bine culorile naturale, acesta fiind și unul dintre punctele forte ale vechilor televizoare CRT – televizoare cu tub. Nu în ultimul rând, avem televizoare OLED, acestea fiind cele mai noi modele, însă sunt și cele mai scumpe televizoare la momentul actual. Aceste televizoare folosesc LED-uri organice, consumând cu 40% mai puțin curent și nu necesită sursă de lumină, deoarece display-ul alcătuit din componente organice emite lumina atunci când ia contact cu sursa de electricitate.
Concluzionând, putem afirma că, în ziua de azi, găsim televizoare la prețuri pentru buzunarele tuturor, toate fiind de o calitate ridicată, datorită economiei de piață și redând cu o mare fidelitate imaginea reală, fiindcă ce ne putem dori de la televizoare, dacă nu să fim conectați la lumea reală?
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News