Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în ALBA: Ziua rozelor, ceremonialul Gărzii Cetăţii Alba Carolina, baie la piscină şi excursii în judeţ

Publicat

Cu toate că sfârșitul de săptămână nu ne întâmpină cu multe evenimente sau concerte în aer liber, județul Alba și Alba Iulia ne oferă prin bogăția naturală și culturală nenumărate posibilități de a petrece zilele de weekend într-un cadru relaxant și plăcut. Pentru că am scăpat de zilele ploioase și temperaturile au început să intre în normal, ne putem petrece câteva ore la piscine sau cutreierând printre frumusețile județului.

 

Unul dintre evenimentele care au loc în acest sfârșit de săptămână este dedicat florilor iubirii, care vor fi sărbătorite și în acest an la Ciumbrud, la cea de-a XIII-a ediție a „Zilei Rozelor”, sâmbătă, 28 iunie. Cei care sunt pasionați de aranjamente florale sau decorațiuni vor avea ocazia să participe la un adevărat festin organizat în cinstea rozelor.

Pe lângă vizitarea standurilor și concursurile de roze, cei care vor asista la acest eveniment vor avea parte și de programe artistice cu dansuri și muzică, dar și de două concursuri de frumusețe, „Miss Boboc Trandafir” și „Miss Regina Trandafirilor”. Seara se va încheia cu un bal al rozelor și cu un foc de artificii. VEZI PROGRAMUL.

Cei care vor să rămână în Alba Iulia pot participa, ca în fiecare vineri, de la ora 19.00, la o demonstrație a Gărzii Romane, care se desfășoară pe platoul de lângă Poarta a IV-a a Cetății.

Și în acest sfârșit de săptămână, turiștii și albaiulienii sunt invitați vineri seara, de la ora 21.00, la ceremonialul schimbării gărzii cu torțe. Sâmbăta de la ora 21.00, are loc ceremonialul schimbului de gardă cu salve de tun. În cazul acestuia din urmă, tunurile mobile vor fi mutate de fiecare dată într-o altă locaţie a cetăţii, după cum intenţionează organizatorii. Aceste spectacole vor avea caracter de permanenţă în week-end, până la sfârşitul lunii septembrie.

 

Și pentru că în timpul zilei temperaturile de 30 de grade Celsius nu ne-au ocolit nici pe noi şi ne trimit cu gândul la o baie, piscinele și ștrandurile din județul Alba sunt pregătite să își primească clienții. Vremea se anunță călduroasă, cu soare din abundență și ce ar putea fi mai relaxant decât o zi la plajă și o bălăceală.

Vezi aici PISCINELE din ALBA cu PROGRAM și TARIFE.

Tot la Alba Iulia mai puteți profita de o plimbare printre minunile naturii, la Parcul Dendrologic din zona Dealul Mamut şi puteţi închiria biciclete, pentru a vizita mai multe locaţii într-un timp mai scurt.

Pentru grupurile care doresc să simtă cu adevărat istoria Alba Iuliei, se pot organiza tabere cu tematică istorică sau programe speciale, în care chiar și turiștii vor fi protagoniștii unor scene de reconstituire istorică (reenactment) alături de trupele de daci și romani din oraș: mese festive dacice sau romane, lupte daco-romane, atacuri-surpriză și tot felul de momente inedite. Toate acestea, cu ajutorul unor ghizi bine pregătiți și informați. Vezi AICI unde îi găsești.

 

foto:turismalba.ro

Dacă totuși doriți să ieșiți din oraș, Valea Frumoasei de pe Transalpina este unul dintre locurile ideale de vizitat pe timpul verii. O zonă care, după cum sugerează şi numele, te va impresiona prin peisajele frumoase, cu aer rece de munte şi pădure verde. Zona e sălbatică, necucerită încă, plină de neprevăzut: văile adânci, cascade la tot pasul, poienițe retrase și trasee secrete printre munții întortochiați.

Citeşte şi Cele mai frumoase locuri care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie, mister, arhitectură şi tradiții

 

Pentru cei care doresc mai mult decât o plimbare în natură, o vizită la castelele din județ poate fi o opțiune interesantă pentru a petrece acest weekend. Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă, Castelul Martinuzzi din Vinţu de Jos, Castelul Kemény din localitatea Sâncrai, Castelul Mikes din Cisteiu de Mureș, Castelul Teleki din Uioara de Sus, Castelul de la Botești, Castelul Kemény din Galda de Jos, dar și alte adevărate opere arhitecturale așteaptă să le fie trecut pragul. Vezi AICI mai multe informații.

 

Numit și țara de “sub pământ”, tărâmul peșterilor din județul Alba poate reprezenta un adevărat punct de atracție pentru orice turist ajuns în zonă și mai ales pentru cei pasionați de speologie. Cascade de zeci de metri înălțime, săli ornamentate cu stalagmite, cele mai mari colonii de lilieci de pe continent sau vechi adăposturi ale zeilor, acestea sunt doar câteva dintre bogățiile din subteranele peșterilor din Alba.

Din cele peste 15 peșteri din județ, doar două sunt amenajate și deschise vizitatorilor, oferind șansa turiștilor de a explora cu adevărat formațiunile carstice. Este vorba despre Gheţarul de la Scărişoara şi Poarta lui Ionele, care pot fi vizitate pe tot parcursul anului. Programul de vizitare este cuprins între ora 9.00 și 18.00 în fiecare zi, iar prețul unui bilet de intrare este 10 lei. Astfel, turiștii beneficiază de ghid, iar pentru vizitare aceștia nu au nevoie de echipament special, ci doar de îmbrăcăminte sportivă. Vezi Harta PEȘTERILOR din JUDEȚUL ALBA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax