Actualitate
Dosarul escrocheriei de la Zlatna. Elena Meteşan rămâne în arest. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins contestaţia
Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marţi, contestaţia formulată de Elena Meteşan, împotriva măsurii de arest preventiv dispusă de Tribunalul Alba. Prin urmare, femeia va fi cercetată în continuare după gratii, pentru delapidare în formă continuată şi înşelăciune, în Dosarul escrocheriei de la CEC Bank Zlatna.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpata va fi cercetată în continuare, cel puţin pentru 30 de zile, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave (92 acte materiale) şi înşelăciune (15 infracţiuni), transmit reprezentanţii Curţii de Apel.
Minuta hotărârii instanţei din 13 septembrie 2016: “Respinge ca nefondată contestaţia declarată de inculpata M.E. împotriva încheierii penale nr. 160 din 10 septembrie 2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul nr. 3288/107/2016. În temeiul art. 275 alin. 2) C.pr.pen. obligă pe inculpata contestatoare să plătească statului suma de 100 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat în procedura contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 13.09.2016”.
Reamintim că în 10 septembrie, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cele două surori din Zlatna, Elena Meteşan şi Victoria Popa, foste angajate CEC Bank, pentru delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave, 92 acte materiale şi înşelăciune, 15 infracţiuni.
FOTO-VIDEO: Dosarul escrocheriei de la Zlatna. Cele două surori, angajate CEC Bank, aduse la audieri. Acuzaţii de înşelăciune şi delapidare
Tot atunci, Elena Meteşan a fost arestată preventiv, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a admis cererea procurorilor. Victoria Popa este cercetată în libertate.
„În fapt, s-a reţinut că inculpatele METEŞAN ELENA şi POPA VICTORIA, în calitate de ofiţer cont, respectiv casier, în perioada desfăşurării activităţii în cadrul CEC BANK S.A. – Agenţia Zlatna, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-au însuşit sumele de bani existente în cadrul instituţiei bancare ca urmare a depunerilor efectuate de către 92 de persoane vătămate, producând un prejudiciu total în cuantum de 2.500.000 lei. Totodată, inculpatele au indus în eroare alte 15 persoane vătămate prin două moduri de operare distincte, şi anume nu au deschis cont pe numele lor, sau în conturile deschise nu au fost efectuate operaţiunile de depunere, deşi victimele au predat funcţionarelor bancare diverse sume de bani pentru alimentarea conturilor personale, creând un prejudiciul în valoare de 767.181 lei şi 6.000 euro”, au comunicat procurorii.
Astfel, prejudiciu total cauzat este de peste 3.200.000 lei, în dauna a 107 persoane vătămate. Pentru documentare în acest caz, poliţiştii din Alba, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat, în 9 septembrie, şi patru percheziţii, în Zlatna şi localitatea Tăuţi, la domiciliile şi proprietăţile celor două femei.
Reamintim că două surori din Zlatna, de 55 de ani, respectiv 47 de ani, angajate la CEC Bank, au lăsat fără banii din conturi mai mulţi clienţi. Oamenii au descoperit neregulile abia când au mers să ceară extrase de cont şi, iniţial, acestea nu le-au eliberat.
Vezi şi Două angajate de la CEC Bank Zlatna, suspectate că au sustras bani din conturile clienților. Oamenii, disperați că au rămas fără economii
Unii localnici au spus că sunt cazuri în care un client a pierdut mai multe zeci de mii de euro. Oamenii îşi ţineau banii la bancă după ce lucraseră în străinătate, dar şi din pensii sau din subvenţii de la stat. Şi banca a început o anchetă internă, colaborând în continuare cu autorităţile.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News